Societat

FESTES I TRADICIONS

Besalú fa valer un altre cop la seva edat mitjana

El Besalú Medieval d'aquest cap de setmana inclou més de cent propostes de caire cultural i lúdic

La 18a edició del Besalú Medieval, que començarà demà al vespre i s'allargarà fins diumenge, manté les línies mestres que l'han convertit en un esdeveniment molt atraient a base de combinar propostes de divulgació cultural i de caire lúdic relacionades amb l'edat mitjana, pensant sobretot en el públic familiar. Si el temps acompanya –diu l'Ajuntament– s'esperen al voltant de 20.000 visitants, que és la xifra de l'any passat. En total, s'han preparat més de cent activitats, distribuïdes en una desena d'espais del centre del poble i la vora del Fluvià. Cada quart o cada mitja hora en comença una.

Una de les novetats és l'increment de les propostes infantils, un sector que es vol reforçar. Respecte de les edicions anteriors ha canviat l'horari dels tornejos: el del dissabte a la tarda s'ha passat al matí, per evitar les hores de més calor. Com passa de tant en tant, el Besalú Medieval d'aquest any coincidirà amb les activitats de la Jornada Europea de la Cultura Jueva.

Els Ponts de Plata

El programa inclou també el lliurament dels Ponts de Plata, la distinció amb què el municipi fa un reconeixement a persones i entitats. Aquest any se'n lliuraran dos a títol pòstum: a l'exregidora Marta Serra, morta l'any passat, i a l'expresident de l'associació Acunç, Joan Masó, recentment traspassat. També es lliurarà al club de BTT Desfrenats, que fa una dècada que organitzen la Desfrenada de l'11 de setembre, i a Carme Anglada, una senyora molt implicada en l'organització d'activitats. L'acte es farà demà, a les vuit del vespre, a la sala gòtica de la Cúria Reial. S'espera que hi assisteixi el president de la Generalitat.

LA XIFRA

20.000
visitants
es podrien aplegar aquest cap de setmana a Besalú amb motiu de la fira medieval.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia