Societat

El pensament medieval de Ramon Llull, a Castelló

El XXVI Festival Terra de Trobadors de Castelló d'Empúries commemora la figura de l'escriptor i filòsof català més important de l'edat mitjana

S'esperen més de 42.000 visitants

Ramón Llull i el pensament medieval és el fil conductor del XXVI Festival Terra de Trobadors, que s'afegeix així als actes de commemoració del setè centenari de la mort de l'escriptor i filòsof. Una de les activitats més destacades d'aquest any, que tindrà 248 actes i espectacles, és el concert Temps de conquestes, de diàleg i desconhort, que oferirà Jordi Savall, juntament amb la formació Hespèrion XXI i amb Jordi Boixaderas, que narrarà en directe textos lul·lians. “El concert té un programa molt ric de colors basat en les tradicions antigues d'improvisar i ofereix un ambient de creativitat màxima”, va assenyalar Savall durant la presentació del festival, que cada any atreu una mitjana de 42.000 visitants, atrets per la llarga programació, amb un mercat amb moneda pròpia –característic pel seu rigor històric i amb una setantena de parades–, un sopar medieval, exhibicions de falconeria i un torneig de justes, entre altres propostes. Precisament el torneig medieval és un dels actes més massius del festival, un autèntic espectacle d'exhibició i habilitat que recrea l'art de la lluita i de les justes, amb la presència dels comtes d'Empúries i d'altres personalitats rellevants, dissabte a les 18 h al camp de l'Hort d'en Negre.

També cinema

Amb motiu del festival, el Centre d'Estudis Trobadorescos del Museu d'Història Medieval de la Cúria-Presó de Castelló d'Empúries ha programat la projecció de la pel·lícula Trobadors, un dels pocs llargmetratges que s'han fet sobre els trobadors, en el marc de la novena edició de la Mòstra de Cinèma Occitan d'enguany –10 de setembre, a les 18 h a la capella de Santa Clara amb entrada gratuïta–. Aquesta novena edició arriba a 32 localitats catalanes i occitanes.

Dades d'interès

Dates: 8 i 9 (tarda) i 10 i 11 de setembre.

www.terradetrobadors.cat



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Presenten al·legacions a la modificació del PGOU del Campus de Salut

GIRONA
SOCIETAT

L’Ajuntament de Manresa condemna l’agressió transfòbica a l’estadi del Congost

Manresa
Cultura

Mor Josep Falguera, fundador de la companyia tèxtil Grup Falguera

HABITATGE

Un jutge reconeix el dret a compra de 168 pisos de lloguer assequible propietat d’Inmo Criteria

l’hospitalet de llobregat
TRANSPORTS

L’EMT introdueix el pagament amb targeta i mòbil als busos

Tarragona
SOCIETAT

CCOO alerta que les condicions empitjoren al transport per carretera

Barcelona
medi ambient

184 milions per al manteniment del clavegueram a Barcelona en els propers 8 anys

Barcelona
societat

Denunciats per navegar amb moto aquàtica dins dels Aiguamolls

sant pere pescador
successos

El vianant atropellat per un bus a Girona, a la UCI en estat greu

girona