Societat

1705: desembarcament de les tropes aliades a la vila de Montgat

Arriba la cinquena edició de l'acte commemoratiu, amb propostes com ara la recreació històrica i una fira d'artesania

Montgat celebra dissabte la cinquena edició de l'acte commemoratiu del desembarcament que va tenir lloc a Montgat el dia 22 d'agost de l'any 1705. L'acte central de la jornada és la recreació històrica del desembarcament i la representació teatral de l'arribada del general Moragues a la platja, que es tancarà amb un mapping sobre el turó de Montgat i el cant d'Els segadors. Tothom que vulgui pot participar-hi vestint-se d'època i portant torxes que facilitaran les associacions de veïns. També s'han confeccionat uns mocadors commemoratius de l'acte que es repartiran juntament amb les torxes. I és que l'espectacle és únic: a partir de les 20.30 h, a la base del turó de Montgat i la platja de les Barques arriben nedadors, flanquejats per embarcacions lleugeres, d'escaladors i veïns, a més de vaixells d'època que fondejaran davant la platja. Actuacions, a més, dels Miquelets de Badalona, el Regiment d'Hússars Sant Miquel de Moià, els Tabalers i la Colla de Diables Bufons del Toc i del Foc de Badalona i els Tabalers de Tiana. També hi ha una fira artesana barroca, tastets de productes catalans i un acte commemoratiu del 140è aniversari del Centre Excursionista de Catalunya. I per a qui tingui ganes de continuar la gresca, al vespre té lloc la cinquena edició del festival de música Enroka't a la Sorra, en què aquest any actuaran els grups Remember the Fall, Oppossed i The Foll Monkeys.

L'11 DE SETEMBRE

El dia de la Diada també hi haurà la fira artesana i barroca, de les 10 h a les 14 h, al parc de les Moreres. A les 12 h tindrà lloc l'ofrena floral i el parlament de les autoritats al Monument de l'11 de Setembre.

Dades d'interès

Data: 10 de setembre (actes desembarcament).

Més informació: www.montgat.cat



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia