Societat

Unió de Pagesos denuncia les retallades en ajuts

Una quarantena de ramaders es van manifestar tallant la C-13 a Tremp en una marxa lenta que va acabar a la seu comarcal d'Agricultura

La consellera Serret atribueix les retallades a l'Estat

Una quarantena de pagesos de les comarques del Pirineu es van concentrar ahir al migdia a Tremp, convocats per Unió de Pagesos, per protestar contra la retallada dels ajuts en ramaderia ecològica de muntanya. El sindicat agrari denuncia que les explotacions ecològiques han perdut al voltant del 40% dels ajuts que rebien de l'administració. Els ramaders van lliurar les seves demandes a la seu territorial d'Agricultura a Tremp, després de travessar la ciutat per la carretera C-13 durant 15 minuts, fet que va obligar els Mossos a desviar el trànsit. El responsable de la comissió permanent Nacional d'Unió de Pagesos, Carles Vicente, va demanar que es mantinguin les ajudes que es van acordar en les polítiques de desenvolupament rural (PDR) signades el 2014. Vicente va assegurar que “el pressupost hi és” i que “no té cap sentit que es retalli el PDR, que acaba el 2020”. A més, segons el sindicat, l'administració no ha deixat que hi hagués nous perceptors d'ajudes en ecològica ni que els qui ja tenien una explotació l'ampliessin. Per Vicente, “no s'entén” que es defensi una metodologia d'agricultura, com és l'ecològica, “i no es posi la taula per fer-ho”.

Per la seva banda, la consellera d'Agricultura, Meritxell Serret, va atribuir la retallada a l'Estat i al fet que enguany hi ha hagut més sol·licituds. Coincidint amb la manifestació a la capital del Pallars Jussà, la consellera va assegurar que entenen “perfectament el seu sentir” i per això es va mostrar disposada a treballar amb el sector per “corregir” en la mesura que sigui possible el model actual i també per “acuitar” i aconseguir que hi hagi unes polítiques europees més ben adaptades a la realitat catalana.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SERVEIS

Desconvocada la vaga d’escombraries a Manresa que havia de començar demà

MANRESA
INFRESTRUCTURES

Licitada l’obra de millora entre l’A-2 i la B-40 a Abrera i Esparreguera

Abrera

Els empresaris de l’Alt Empordà celebren l’anunci d’una dessaladora

ROSES
MEDI AMBIENT

Presenten recurs contra un projecte solar a la Conca de Barberà

PASSANANT I BELLTALL
URBANISME

Barcelona canviarà el sentit del trànsit a dos carrers d’Horta

Barcelona
SERVEIS

Els autobusos urbans de Manresa estrenen càmeres de videovigilància

Manresa
SOCIETAT

Dos-cents menors atesos en el programa d’addicció a les pantalles de la Diputació

Barcelona
SOCIETAT

Desocupats dos edificis de Badalona on hi vivien 21 persones

Badalona

El Baix Ter rep una subvenció d’1,16 milions per digitalitzar el cicle de l’aigua agrícola

TORROELLA DE MONTGRÍ