Societat

Cardona està a punt per superar la Nit d'Empalme

El corre de bou, la música, el doble ‘encierro' i el ball de l'àliga són els grans reclams de la festa major de Cardona, que s'allarga fins al 13 de setembre

Avui té lloc una de les nits més populars

Malgrat la polèmica que hi ha a bona part del país, Cardona ja té a punt el tancament de la plaça on se celebren els tradicionals corre de bous, un dels principals reclams de la seva festa major juntament amb la correguda (encierro) pels carrers, que enguany consolida la doble sessió iniciada fa un parell d'anys. Altres actes destacats de la programació són els concerts de música, el ball de l'àliga, les cercaviles i la trobada de gegants de diumenge, en què s'estrenarà el pasdoble La marxa dels màrtirs, d'Ovidi Cobacho, amb motiu del 75è aniversari del retorn de les relíquies dels sants Celdoni i Ermenter a Cardona. La programació, però, va començar dimarts amb la lectura del pregó, a càrrec del rector de la parròquia de Cardona, Josep Maria Guixé, que es jubila. Avui té lloc una de les vetllades més esperades amb la Nit de l'Empalme, que inclou el pregó popular a càrrec del campió d'Espanya 2016 de patinatge artístic, Pere Marsinyach, seguit del tradicional txupinazo i de les actuacions dels grups Boikot, Kòdul i Txingao, guanyadors de l'edició del concurs de grups de l'Empalme 2016, a més de la festa de Music-on. De dissabte destaca el tradicional trasllat de la imatge de la Mare de Déu del Patrocini des de l'Hospital al temple, la cercavila nocturna dels gegants i el sopar concert que organitzen diverses colles a la plaça del Vall, ja que enguany se celebra el 25è aniversari –hi haurà l'actuació de l'orquestra Di-Versiones–. La programació segueix amb actes com ara l'ofrena floral al monument de l'Onze de Setembre, concerts, sardanes, activitats infantils i el 53è Festival de Patinatge, fins a finalitzar dimarts amb el castell de focs a càrrec de Pirotècnia Igual. A més, com a novetat, aquest any, el dimarts a la tarda la Firabar Big Band oferirà un concert a la plaça de bous.

Dades d'interès:

Dates: del 10 al 13 de setembre.

Més informació: www.cardona.cat



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia