Societat

viticultura

verema

Els cellers, oberts de bat a bat en la Festa de la Verema

Alella espera uns 25.000 visitants en una edició que es presenta més llarga, amb activitats fins al 18 de setembre

Les visites als cellers i les degustacions situaran el vi com a protagonista absolut

La Festa de la Verema convida a descobrir els vins de la DO Alella i això vol dir tastar-los (en les darreres edicions s'han incrementat considerablement les degustacions, superant les 30.000 consumicions, de vi i menjar), però també trepitjar les vinyes i entrar als cellers. I d'oportunitats per fer-ho tot plegat no en faltaran. I és que aquesta 42a edició és una de les més llargues perquè, tot i que els actes principals es mantenen aquest cap de setmana, les activitats vinculades a la promoció del vi i del territori s'estendran durant onze dies, fins al 18 de setembre. Tot i que ja s'han dut a terme algunes activitats, com ara la inauguració de l'exposició Olor de vinya d'Alella i propostes infantils, el tret de sortida oficial es donarà avui mateix a la tarda, amb l'acte d'inauguració que inclou el pregó a càrrec de l'actriu Anna Sahun (la Lídia de La Riera) i la tradicional trepitjada de raïm per la pubilla del 2016, les dames d'honor i els hereus, a més de la benedicció del primer most. Tot seguit, arrencarà la mostra gastronòmica, en què es podran degustar els vins i caves de vuit cellers de la DO Alella i els plats elaborats per a l'ocasió per 20 restaurants del territori DO i de Barcelona. La mostra estarà oberta al públic fins diumenge a l'Hort de la Rectoria, la Porxada i la plaça de l'Ajuntament. La gastronomia i el vi també es relliguen en el Tapes + Vi que ofereixen 12 bars del poble, una ruta que es podrà fer els dies 10 i 11. Aquest cap de setmana també es podrà visitar la fira d'Artesans a la rambla d'Àngel Guimerà i a la plaça dels Germans Lleonart. D'altra banda, dissabte a la tarda tindrà lloc la presentació dels vins DO Alella, a càrrec d'enòlegs dels cellers del territori, i encara es podrà aprofundir més en el seu coneixement en les classes magistrals que impartiran Joan Lluís Gómez, Rosa Vila i Joan Gómez Pallarès de dilluns a dimecres. Com és habitual, la cultura popular hi tindrà un paper molt destacat. Aquesta mateixa nit es podran veure els Diables del Vi d'Alella en el correfoc, demà els Trabucaires faran la Despertada, i a la tarda serà l'actuació castellera dels Capgrossos de Mataró i també la ballada de sardanes amb la Cobla Principal del Llobregat. Finalment diumenge tindrà lloc la trobada de colles geganteres i els actes de celebració de l'Onze de Setembre. En el capítol musical, La Salseta del Poble Sec amenitzarà el ball d'aquest vespre, demà es podrà ballar amb l'orquestra Europa i diumenge el grup Port Bo oferirà un recital d'havaneres.

La festa

Fins al 18 de setembre

www.alella.cat/festaverema

El vi, a peu de territori

Res millor per apreciar el vi que trepitjar territori i conèixer els seus productors. Així, demà dissabte es podrà participar en les visites guiades al celler Alta Alella, Serralada de Marina, Allella Vinícola i Bouquet d'Alella. El dia 17 els cellers que obriran les portes als visitants seran Raventós d'Alella, Joaquim Batlle, Can Roda i Roura. El programa també preveu per avui la visita patrimonial a les Masies d'Alella, un recorregut guiat per l'arquitectura de Salvador Ribas per admirar les masies espectaculars que va construir la burgesia industrial de finals del s. XIX i començament del XX. La ruta inclou la visita de dues masies emblemàtiques. Per al dia 18, la Festa de la Verema proposa la ruta De coll de Vendrans a Vallcirera, conduïda pel periodista Àlex Asensio, que permet apreciar el patrimoni agrícola, amb pedreres, mines d'aigua, casetes de vinya.. i un espectacular paisatge. Una altra activitat que es pot compartir en família és la trepitjada de raïm de demà al matí. L'activitat serà a Can Magarola i té com a objectiu divertir-se i obtenir el most. Finalment, els més matiners poden optar per la verema nocturna del dia 17, amb cita a les 5 de la matinada a la masia de can Magarola per tallar raïm i esmorzar. Cal recordar que el Consorci de Promoció Enoturística del Territori DO Alella ha creat la Ruta del Vi, amb multitud de propostes tot l'any.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Canvi Climàtic

La pujada del mar amenaça les “megaciutats costaneres”

Barcelona
tecnologia

Zuckerberg denuncia pressions del govern de Biden durant la covid

barcelona
URBANISME

Instal·len els primers pilars del pont que unirà Barberà amb el sector Baricentro

Barberà del vallès
societat

La Santa Market tanca la 8a edició amb 250.000 visitants, 120.000 estrangers

santa cristina d’aro
INFRAESTRUCTURES

Més de trenta municipis de Tarragona i Barcelona, contra la MAT

Barcelona
SERVEIS

Manresa confia en un acord perquè no hi hagi vaga de neteja en plena festa major

Manresa
infraestructures i serveis

Inicien la primera fase de millora de la pintura viària en quatre punts del municipi

salt
MEDI AMBIENT

Tarragona reunirà en un congrés europeu més de 400 experts en ratpenats

Tarragona
SOCIETAT

El govern de Tortosa vol modificar el POUM per poder actuar als Josepets

Tortosa