Societat

Queralt 2016

Final del viatge de la Verge pel Berguedà

Centenars de berguedans participen en el retorn al santuari de la Mare de Déu de Queralt

Una missa oficiada pel bisbe de Solsona serveix per tancar els actes del centenari després de dotze dies de commemoracions

Punt final al Centenari de la Coronació de la Mare de Déu de Queralt. La història va acabar ahir al mateix punt on va començar. Si el 27 d'agost la Verge abandonava el santuari per passar dotze dies entre els berguedans, ahir va tornar a casa per estar-hi fins d'aquí a 25 anys.

La figura de la Mare de Déu va tornar a Queralt al matí, passant per les mans de tots aquells que ho va voler. La pujada es va fer a peu i amb relleus cada 40 metres.

Com cada 8 de setembre era la gala de Queralt i a les 12 hi havia missa al santuari. Minuts abans, els membres de la comissió del Centenari van ser els encarregats de fer entrar la Verge a l'església, on ja l'esperaven el bisbe de Solsona, Xavier Novell, i el capellà custodi del santuari, Ramon Barniol, juntament amb altres membres del clergat i una multitud que la va rebre amb una forta ovació.

La missa va ser oficiada pel bisbe de Solsona, que va lloar la gesta dels berguedans. “Sou fills d'un estat que avui potser no pot competir en progrés i magnitud amb d'altres grans capitals d'aquest país, però teniu una tradició, una història i unes arrels cristianes que us omplen d'orgull i fan que molts girem la mirada cap a vosaltres i us tinguem enveja.”

La missa de Novell va tenir la presència de la consellera de la Presidència, Neus Munté, i la delegada del govern a la Catalunya Central, Laura Vilagrà. Munté va reconèixer haver gaudit molt de la gala i va parlar del repte de Berga com una de les cinc seus de l'Onze de Setembre: “Serà un èxit, amb persones de diferents orígens i ideologies però amb un objectiu comú: la independència de Catalunya.”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia