Societat

Jordi Savall homenatja Llull a Castelló d'Empúries

El director va presentar a la basílica de Santa Maria un espectacle d'homenatge a l'escriptor i filòsof mallorquí en el marc del festival Terra de Trobadors, que arriba avui a la cloenda

El director Jordi Savall va presentar divendres a la basílica de Santa Maria una versió “inèdita” de l'espectacle Ramon Llull: temps de conquestes, de diàleg i desconhort, que ja va portar amb anterioritat a Palma i Barcelona en el marc de les celebracions de l'any Llull. Va ser en el marc de la 26a edició del festival Terra de Trobadors de Castelló d''Empúries. En aquesta ocasió, Savall va voler deixar-se portar per les antigues tradicions de la improvisació, amb fusions orientals i medievals.

Amb la formació Hespèrion XXI al capdavant, el concert va unir músiques de tradició cristiana, jueva i musulmana i textos de la vida de Llull narrats pels actors Jordi Boixaderas i Sílvia Bel. Una aposta encertada que el mateix Savall reconeix que es tracta d'un “repte” que li feia especial il·lusió.

La inauguració de la 26a edició del festival va tenir la presència del conseller de Cultura, Santi Vila i de l'alcalde de la ciutat, Salvi Güell. Tots dos es van vestir per a l'ocasió amb una camisa d'època, com la majoria de públic que copava la basílica.

El concert va tenir dues grans ovacions, la de l'inici quan va aparèixer Savall al capdavant de la formació Hespèrion XXI i al final, quan va acabar el concert amb un llarg aplaudiment dels assistents. Prop d'una setantena d'entitats locals castellonines tenen cada any un paper destacat en el certamen. Tant és així que han organitzat i protagonitzat l'espectacle inaugural, dirigit per Martí Torras, i que ha deixat pas a una cercavila amb Berros de la Cort, Strella do Gia, Graiatus, Cobla de Mitja lluna i Ministrers de l'Aixada.

El tradicional sopar medieval va ser amenitzat amb escenes de la Taverna di Enrico amb Quico el
Cèlio, el Noi i el Mut de Ferreries. El festival Terra de Trobadors va començar el dia 8 i acaba avui. Durant la seva celebració, els carrers del nucli antic es tallen al trànsit, s'engalanen amb motius medievals
i es recreen escenes de l'època.

LA XIFRA

4
dies de durada
del Terra de Trobadors, que des de fa 26 anys recrea l'esperit medieval a Castelló d'Empúries


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.