Societat

Baiget aposta per canviar la normativa laboral

El conseller d'Empresa i Coneixement, Jordi Baiget, va valorar ahir positivament la sentència europea sobre les indemnitzacions als treballadors temporals i va considerar que, a conseqüència de la doctrina que se'n desprèn, caldrà reformar la legislació laboral. En termes generals, el conseller va assegurar que la resolució del tribunal és “un pas que va en la bona direcció”.

La resolució sosté que un treballador temporal ha de ser indemnitzat amb les mateixes condicions que un treballador amb contracte fix quan se li resol el contracte. Avui, un interí cobra 12 dies per any treballat i un fix, entre 20 i 33, segons les condicions de l'acomiadament.

Baiget va explicar que considera positiu “tot el que sigui anar fent passos cap a la simplificació contractual i un tracte més equitatiu entre el contracte indefinit i el temporal”. Segons el conseller, primer caldrà analitzar amb detall la resolució, i amb posterioritat s'haurà de dur a terme una“lògica” modificació de la normativa laboral per adequar-la a la decisió del tribunal europeu.

Amb tot, Baiget va voler deixar clar que el canvi legislatiu s'ha de fer amb la participació i l'entesa pels diferents actors implicats. “El millor que es pot fer és actuar de manera consensuada entre els representants dels empresaris, treballadors i administracions”, va dir.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.