Societat

Societat

prostitució

Palafolls intensifica la lluita per reduir la prostitució a la carretera

L'Ajuntament posa les primeres multes a clients i estudia mesures per evitar que els cotxes accedeixin al servei

Ha recaptat més de 1.000 euros

Palafolls ha posat fil a l'agulla per intentar aturar la prostitució a les carreteres del municipi, especialment a l'N-II i a la zona de Mas Reixach. Es tracta d'un fenomen prou consolidat perquè des del consistori s'hagi intensificat en les darreres setmanes el control en els punts habituals de contactes sexuals i que ha donat com a fruit la recaptació de més de 1.000 euros en sancions. El regidor de Governació, Rafael Cubarsí (PSC), assegura que fa temps que s'aplica la normativa de convivència del municipi que prohibeix l'exercici de la prostitució en els espais públics, però que l'actuació policial en els últims quinze dies ha estat especialment prolífica. “S'han enxampat de ple els clients i se'ls ha pogut multar amb els 200 euros pertinents”, comenta, i afegeix que “cap d'ells ha posat problemes per fer efectiva la sanció”. Cubarsí no veu relació entre un augment del nombre de prostitutes al terme de Palafolls i l'enduriment de l'ordenança del municipi veí de Tordera. “En tenim controlades fins a set en cinc punts de la població, tant a vies transitades com l'N-II com en camins secundaris”, destaca.

El regidor avança que estan estudiant altres vies per fer més difícil l'exercici de la prostitució. “Pensem instal·lar barreres de formigó en els accessos a aquests camins perquè els cotxes no puguin passar, però estem condicionats perquè no podem tancar el pas de llocs transitats”, apunta. Tot i això, el responsable de Governació es lamenta que des del consistori “no es pot fer gran cosa” i recorda que “és molt difícil que les dones paguin les multes i cal actuar en un nivell superior, el de les màfies que controlen el negoci”.

La policia de Palafolls disposa d'una plantilla de 15 agents “que han de fer molta feina en àmbits molt diversos” i el regidor trasllada a la policia catalana la responsabilitat última de posar fi a les xarxes de prostitució. “Els Mossos estan fent bé la feina i confiem que aviat hi hagi més resultats”, diu Cubarsí.

LA XIFRA

7
prostitutes
exerceixen en cinc punts de les carreteres i camins de Palafolls, segons l'Ajuntament

Tordera va iniciar el camí

El municipi de Tordera va ser un dels primers a incloure dins de l'ordenança de civisme la prohibició d'exercir la prostitució a la via pública. Va ser l'any 2009, però els resultats no es van fer evidents fins al 2014 quan a la pressió dels agents de la policia local es va afegir la dels Mossos, que van actuar amb més contundència a partir de la modificació de la normativa de carreteres. El municipi va passar d'11 dones que exercien la prostitució a només 2 aquell any, però, com a contrapartida, van marxar del terme municipal cap a poblacions veïnes que disposaven d'una ordenança més laxa. Si el 2012 es van posar 339 denúncies, els primers mesos del 2014 només en van ser 10.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia