Societat

Conca de Barberà

Eina de benvinguda i eina d'arrelament

El Consell Comarcal diversifica cursos i tallers dirigits a la població nouvinguda

Les eines promouen l'arrelament a la comarca

Fomentar la cohesió social i, principalment, facilitar l'arrelament dels nouvinguts a la comarca de la Conca de Barberà. Aquests són els objectius principals que intenten aconseguir els diversos cursos i tallers per a la població estrangera que es despleguen en el marc del pla territorial de ciutadania i immigració del Consell Comarcal.

D'aquesta manera, des de principis de setembre es pot participar en un nou taller de coneixement de la societat catalana que es fa a Santa Coloma de Queralt. O en un taller de coneixements laborals i d'estrangeria que es desenvolupa a Sarral. Aquests tallers tenen una durada de 15 hores cadascun, desenvolupen els objectius marcats en la llei d'acollida de persones nouvingudes i refugiades.

D'altra banda, a Montblanc s'ha iniciat un curs de competències bàsiques en alfabetització per a totes aquelles persones que no disposen de recursos suficients per fer front a la lectoescriptura. Aquest curs es fa a la biblioteca comarcal Conangla i Fontanilles i finalitzarà el 21 de desembre.

I amb l'objectiu de promoure la llengua catalana com a llengua vehicular entre els membres de la nova ciutadania, a l'Espluga de Francolí també es fa el curs de català inicial per a persones nouvingudes amb una “gran acceptació i participació a les classes”, assenyalen des del Consell de la Conca de Barberà. De fet, és significatiu el nombre de gent interessada en algun d'aquests cursos o tallers que s'adreça a l'ens comarcal per demanar informació.

A banda d'aquests recursos, el pla territorial de ciutadania i immigració disposa de l'oficina comarcal d'assessorament en matèria d'estrangeria (Ocame). Es tracta d'un dels serveis més consolidats que s'ofereixen en aquest àmbit a la comarca de la Conca de Barberà que està en funcionament des del 2004. Només l'any passat, el servei va atendre 236 usuaris.

Les prestacions als nous catalans es complementen amb els serveis de primera acollida que es presten als municipis de Montblanc, l'Espluga de Francolí i Santa Coloma de Queralt. A més, aquest any es treballa en un projecte dirigit a infants i adolescents. Amb el nom Aprenent a respectar-nos, el projecte vol sensibilitzar els alumnes, i també les famílies, sobre la importància de respectar els valors i la convivència de la societat d'acollida.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Renfe endarrereix l’entrada en servei de l’RL4 entre Lleida i Manresa

barcelona
ciència

Troben una possible via per crear vacunes per al càncer de fetge

Barcelona
URBANISME

Els primers pisos de lloguer assequible de la Terra Alta es faran en edificis municipals

Bot
Societat

Mor Gabriel Escursell, 50 anys fotografiant la vida de Cerdanyola del Vallès

Es suspèn per ara el tancament de les parades dels ocellaires de la Rambla

barcelona
administracions

Collboni rep l’alcalde de Madrid en la primera visita institucional a Barcelona

Barcelona
ADMINISTRACIONS

Barcelona vol canvis a les lleis i reforçar els jutjats contra els lladres multireincidents

Barcelona

Més de 3.000 nens i nenes participen en els casals d’estiu municipals 

GIRONA
medi ambient

Mataró habilita sis equipaments municipals com a refugis climàtics

Mataró