Societat

TEATRE

Festival

El Festival Senseportes d'Argentona es fa gran

El certamen arrencarà demà amb més hores de programació

Els organitzadors destaquen la qualitat de la quinzena d'espectacles que s'han seleccionat d'entre un centenar de propostes

Sortir al carrer i poder gaudir d'un espectacle de clown, de titelles, de dansa contemporània, de circ... Tot pràcticament a tocar dels dits. Aquest és el convit que fa el Festival Senseportes d'Arts al Carrer d'Argentona que se celebrarà aquest cap de setmana. Enguany arriba a la cinquena edició, ha crescut i es presenta amb un programa que ha ampliat horaris. “Fins ara el festival se celebrava dissabte a la tarda i diumenge al matí, mentre que en aquesta edició ja tindrem actuacions demà al matí i allarguem la vetllada del mateix dissabte. Hem pogut fer aquest pas gràcies a un ajut de la Diputació de Barcelona”, explica Jaume Amatller, membre del col·lectiu Senseportes, organitzador del festival, que aclareix: “La nostra il·lusió és créixer però tampoc no volem abastar més del que podem, tots els organitzadors fem aquesta feina de forma voluntària”.

Un tastet de tot

El certamen es pot dir que ja està plenament consolidat, tant pel que fa a la resposta molt positiva del públic com per l'interès que desperta entre les companyies. “Aquest és el segon acte més concorregut d'Argentona i, després de la festa major, és el que treu més gent al carrer”, exposa Amatller, que explica: “Hem rebut un centenar de propostes d'entre les quals n'hem hagut d'escollir una quinzena.” Aquesta selecció s'ha traduït en una edició de molta qualitat, amb presència de diferents llenguatges teatrals i amb més espectacles per al públic infantil, aprofitant el dissabte al matí. Amatller cita per exemple el circ contemporani de la companyia Dikothomia, el clown musical de Black & Blue, la dansa contemporània de Mar Gómez a Entre tu i jo, el teatre de màscares de l'espectacle Gàbia o la picada d'ullet amb Pere Hosta i el seu Open Door que posa literalment una porta al festival Senseportes.

Cal dir que els organitzadors conviden el públic a votar pel seu espectacle preferit. El que obtingui més vots serà distingit amb el premi Pom d'Or. Entre els participants se sortejarà un abonament per a la Temporada 2017 de Teatre, Música i Dansa a la Sala d'Argentona. D'altra banda, com era habitual en els espectacles de carrer, al final de les representacions es passarà el barret, de manera que el públic pot col·laborar econòmicament i convertir-se en sponsor del festival.

Festival Senseportes

Dies 1 i 2

www.senseportes.com

Un cap de setmana farcit d'arts de carrer

El festival arrencarà amb El viatge de la companyia Tombs Creatius, una barraca de fira que convida a un viatge sideral, i amb els jocs de l'Animalada de la companyia Katakrak. Ja a la tarda i també per a tots els públics, Diggi Daggi, de Duo de Capo, amb un Mozart de 12 anys. La companyia Pelmànec representarà L'avar amb uns personatges que són aixetes. Pere Hosta plantarà la seva Open Door a diversos espais mentre que Caspar, a Tabernáculo, mostrarà la transformació del pare Inocencio. Al vespre, Spazi... O, de Dikothomia, mostrarà amb llenguatge de circ les possibles relacions entre una dona i un home. A Gàbia,Junkle Low Mask escenifica una història de tendresa amb màscares i sense veu. Albert Vinyes és l'Home Bala i dos clowns fan de músics o a l'inrevés amb Black & Blue. La vetllada de dissabte es clourà amb els equilibris de Be God Is. Diumenge, A Taula! representarà Peus de porc, amb un ogre, un nen... i també arribarà a la vila Ricky, el profesor de tenis de La Mano Jueves. Finalment, la companyia Mar Gómez representarà Entre tu i jo, l'inici d'una relació de parella entre una dona i un jardiner.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.