Societat

municipal

Més control de les colònies de gats a Llavaneres

L'Ajuntament engega una campanya informativa per gestionar-les de manera adequada

Defensa l'esterilització com a mètode més efectiu

Llavaneres té cap a 180 gats que viuen al carrer, repartits en una quinzena de colònies diferents. Per poder controlar la natalitat d'aquests felins, s'ha triat un mètode que el consistori considera més “ètic i efectiu”, i que consisteix a caçar-los, esterilitzar-los i deixar-los anar una altra vegada, a més d'alimentar-los regularment. Per conscienciar la població de la necessitat de tenir les colònies sota control, s'ha engegat una campanya informativa amb la col·laboració de l'Associació en Defensa dels Animals de Llavaneres.

La gestió que proposa l'Ajuntament és “l'única manera de posar fi a les molèsties que ocasionen” amb les baralles, els miols propis de les èpoques de zel o els orins. El president de l'associació, Ramon Moragas, explica que el 2010, quan va començar la tasca de l'entitat, hi havia prop de 300 gats i que la població s'ha reduït a poc a poc perquè n'hi havia molts que estaven malalts. El sistema –captura, esterilització i retorn– que posen en marxa i que l'Ajuntament s'ha fet seu per l'efectivitat que està demostrant, permet combatre les malalties que puguin patir.

Pel que fa a l'alimentació regular, la protectora té una quinzena de menjadores instal·lades en diferents punts del municipi. “D'aquesta manera no molesten”, hi afegeix el president, perquè sovint s'alimenten de les restes de menjar que troben remenant pels contenidors. La majoria dels gats de carrer han nascut i crescut lliures als entorns de les zones urbanes, però també n'hi ha molts que han estat abandonats. Després de l'estiu, l'associació n'ha detectat un augment, fins i tot, cadells petits i femelles embarassades. “Si no els trobem nosaltres, aquests animals estan predestinats a morir”, afirma Moragas, que manté que sortosament cada vegada la gent es consciencia més de la necessitat que els gats també portin xip, de manera que es fa més difícil que els puguin abandonar.

LA XIFRA

180
gats
es calcula que viuen als carrers de Sant Andreu de Llavaneres, repartits en una quinzena de colònies.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.