Societat

policia

La policia local de Sant Adrià posa càmeres als uniformes

Les patrulles les portaran com a eina preventiva i ja tenen el permís de la Generalitat per fer-les servir

Es tracta del primer cos de la Guàrdia Urbana de tot Catalunya que les utilitzarà

Els agents de la policia local de Sant Adrià de Besòs que patrullin pels carrers disposaran de càmeres de videovigilància que estaran incorporades als seus uniformes. Sant Adrià es converteix així en el primer municipi de Catalunya on la policia local tindrà a la seva disposició aquesta tecnologia per a les tasques habituals de patrullatge.

L'alcalde de Sant Adrià, Joan Callau, assegura que l'Ajuntament dóna resposta a una petició formulada pels mateixos guàrdies urbans: “Els agents de la policia local ens ho havien demanat i hem atès la seva petició.” Callau ha avançat que s'han adquirit dues càmeres que es començaran a fer servir “en breu”. En cada torn, hi haurà dues patrulles en què un agent podrà portar un dels dispositius de videovigilància.

El Departament d'Interior de la Generalitat ja ha concedit l'autorització, sol·licitada per l'Ajuntament, per a l'ús de les dues càmeres per la policia local com a eina preventiva davant de possibles amenaces, agressions o actes delictius de què puguin ser objecte els agents de policia durant la prestació del servei. L'alcalde espera que els nou aparells serveixin per protegir els agents “en situacions en què la seva pròpia seguretat està en perill”. L'ús d'aquest sistema permetrà protegir tant els ciutadans davant les actuacions policials com als agents de les denúncies infundades contra les seves actuacions, així com de la utilització d'imatges manipulades enregistrades amb telèfons mòbils.

LA XIFRA

2
càmeres
de videovigilància podran portar dos agents que patrullin en cada torn de treball.

LA FRASE

Els agents de la policia local ens ho havien demanat i hem atès la seva petició
Joan Callau
Alcalde de sant adrià de Besòs

Només en espais públics

La Guàrdia Urbana adrianenca ha elaborat un protocol d'utilització dels dispositius per tal de garantir un equilibri entre els drets fonamentals a l'honor, a la intimitat i a la pròpia imatge, que fixa l'article 18 de la Constitució, i la obligació del cos policial de protegir la seguretat ciutadana, regulada en l'article 104.

El document estableix que aquest sistema d'enregistrament només es permet en espais públics en els casos en què hi hagi risc per als membres de la policia local o terceres persones, en la seva vida o integritat física, o
danys en els béns públics. S'entén per riscos concrets, d'una banda, els derivats de la utilització de la força física, atac o intimidació per arma de foc, armes blanques o objectes perillosos, i, d'altra banda, els derivats de desordres públics en què no es pot procedir a la detenció o identificació de persones.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia