Societat

Oci

Els personatges dels contes clàssics canvien d'imatge a Tordera

Serà durant la quarta edició de la Fira del Conte que se celebra aquest dissabte a diversos espais de la vila

El cartell de la quarta edició de la Fira del Conte que se celebrarà demà a Tordera és ple de personatges dels contes clàssics que han canviat de fesomia. És el que es convidarà a fer demà a la mainada en el taller de creació on els més petits podran elaborar els seus propis personatges amb diferents materials i elements. Aquesta és una de les propostes del certamen, que també recupera la trobada d'il·lustradors Carrers de conte. Aquesta iniciativa obre espais en desús dels carrers del centre històric, com locals o aparadors, per tal que al matí els il·lustradors hi puguin mostrar en directe el seu treball. La temàtica de les il·lustracions també girarà al voltant dels personatges de contes tradicionals. D'altra banda, s'ha de destacar que en aquesta edició s'ha fet una aposta alternativa a la programació per tal de poder atreure un públic més adult. Així, aquest divendres a la nit al teatre Clavé es podrà assistir a la representació de l'espectacle De contes i relats, on Carles Vendrell narrarà d'una manera ben peculiar relats de Julio Cortázar.

Un món de contes

El caràcter marcadament infantil i familiar de la Fira del Conte no es perd pas, tal i com ho demostra un programa ple de cites per a la mainada. Així, l'escenari acollirà una sessió de contes adreçats a nens i nenes d'1 a 10 anys: l'editorial Mosaics Llibres hi portarà Criatures humanes i altres petits animals, que complementarà amb un taller de papiroflèxia, Sílvia Serra narrarà Llàgrimes de cucudrilu, la pallassa Txancleta i Nus Creacions explicaran que No tots els monstres són dolents, hi haurà teatre en anglès, Anna Ferrer farà aflorar emocions amb El peix que no plorava mai i es presentarà el conte il·lustrat ¡Ya voooy! de l'editorial Bululú, que convidarà els participants a crear un fons marí. Altres tallers seran el de creació de Menjamitjons, del llibre de l'editorial Mosaics Llibres, o el d'expressar emocions. La llibreria Tordera se suma a la fira amb activitats de contacontes i la presentació de l'àlbum il·lustrat Miss Boah i el cor d'Etcèteres d'Anna Tubert aquest divendres, mentre que la Biblioteca hi serà present amb l'espai de lectura infantil, on els nens i nenes que el visitin podran llegir i dibuixar còmodament. Altres entitats, com l'Associació de Comerciants, patrocinen les dues sessions al teatre Clavé i l'Associació la Nostra Dansa, que compleix 40 anys, oferirà una audició de sardanes amb la cobla Costa Brava i vermut popular. La cloenda serà a les vuit del vespre amb l'espectacle Quin dia més bonic a càrrec de les Bruixes de Burriac.

La fira

8 d'octubre

www.tordera.cat



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.