Societat

Teatre

La Fura porta ‘Dreams' al festival Lluèrnia d'Olot

Hi intervindran una cinquantena d'empleats de La Fageda

La Fura dels Baus oferirà en el festival Lluèrnia d'Olot Dreams, un muntatge en què intervindran una cinquantena de treballadors de La Fageda, de Santa Pau, una empresa amb persones que tenen discapacitat intel·lectual.

El nucli de l'espectacle, que es representarà el 12 de novembre al Firalet (19.30 h), és una coreografia de 42 persones (de les quals, una vintena d'empleats de La Fageda), formant una xarxa humana, que estan suspeses en una biga a 40 metres d'altura, aguantada per una grua. A més del personal de La Fura i de La Fageda, hi intervindran voluntaris de diversos col·lectius locals, com per exemple els Ministrers de l'Escola de Música i la colla de diables Pim, Pam, Pum, Foc. En total, hi estan implicades un centenar de persones.

Valors

“Més que el resultat final, l'important del projecte és el procés creatiu”, va indicar ahir el membre de La Fura Pere Tantiñà, en la presentació de Dreams a la seu de La Fageda. Tantiñà es referia sobretot al fet que el procés reforça valors com ara la cohesió i la integració social, així com la reivindicació del treball col·lectiu per sobre de les individualitats.

En el mateix sentit es van expressar el director gerent del festival de la llum i el foc Lluèrnia, Pep Fargas, i la directora assistencial de l'entitat establerta a Santa Pau, Maria Colon. Aquesta última va posar l'accent en el fet que la preparació de l'espectacle està enfortint els lligams entre el personal de La Fageda, alhora que permet relacionar-se amb el teixit associatiu de la comarca. “Estem il·lusionats per participar de manera molt activa en la vida cultural de la ciutat”, va manifestar.

Dreams, que es va idear a partir del muntatge que la companyia va fer per als Jocs Paralímpics de Londres 2012, ja s'ha representat en ciutats com ara Manresa i Sant Cugat del Vallès, on hi van prendre part col·lectius locals de persones amb discapacitat intel·lectual.

Entre els col·laboradors de Dreams figura l'Obra social La Caixa. En nom seu, Albert Alsina va expressar la seva satisfacció pel fet d'estar participant en el projecte i va recordar que anualment, CaixaBank destina 500 milions d'euros a l'Obra Social.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.