Societat

Municipal

Castellar urbanitzarà sense tenir més extensions de sòl

El nou POUM permet aprofitar solars buits al nucli urbà o transformar sectors industrials en residencials

Aquest document aprovat pel govern substitueix el que estava en vigor des del 1999

La comissió d'Urbanisme de Barcelona ha donat el seu vistiplau al nou pla d'ordenació urbanística i municipal (POUM) de Castellar del Vallès. El regidor de Planificació del municipi, Pepe González, explica que el nou POUM “permet que el municipi creixi amb el que ja tenim, sense haver d'incrementar el sòl destinat a usos urbans”. Això s'aconseguirà aprofitant els solars buits del nucli urbà, convertint parcel·les unifamiliars en plurifamiliars i creant nous sectors d'usos mixtes residencials i industrials, de la mateixa manera que el document obre la porta a transformar sectors industrials en residencials. González explica que amb el POUM “tenim les bases de com pot ser el municipi, però que tot depèn de les necessitats que es tinguin”. D'ara i fins al 2026, Castellar pot fer 1.734 nous habitatges que puguin albergar 3.324 veïns.

Activitat econòmica

El POUM, que revisa el del 1999, també planteja la necessitat d'ampliar el sòl destinat a les activitats econòmiques, i per aconseguir-ho amplia els usos permesos en les zones industrials on també hi podrà haver sector terciari, hoteler, tecnològic i d'investigació. S'amortirà la transició entre les zones industrials i les urbanes creant el que el document anomena sectors fronterers on hi haurà activitats comercials i terciàries.

El POUM mira amb especial atenció cap a Sant Llorenç del Munt i l'Obac. En aquest sentit, el document proposta ampliar en 2,7 km² l'àmbit del pla especial de protecció d'aquest espai natural. A més, el consistori també aposta per donar un tractament de prioritat a la façana del Ripoll, amb l'objectiu d'obrir la ciutat a aquest riu.

LA XIFRA

1.734
són els nous habitatges
que podrà fer Castellar del Vallès en el nou POUM que ha aprovat la Generalitat.

LA DATA

2026
En un termini de 10 anys
es podrà executar la planificació inclosa en el POUM.

Patrimoni cultural i ambiental

Paral·lelament a l'aprovació definitiva del POUM de Castellar del Vallès, la comissió territorial d'Urbanisme de Barcelona també ha aprovat el text refós del pla especial de béns a protegir que té com a objectiu la regulació urbanística d'aquest municipi del Vallès Occidental. El pla inclou l'elaboració d'un catàleg on s'identifiquen els elements del patrimoni cultural, arquitectònic i ambiental de Castellar del Vallès, se'n regula la seva preservació i es concreten les actuacions que es poden fer. En total s'han catalogat 213 elements, 151 dels quals són béns arquitectònics, 53 arqueològics, 7 més són ambientals i paisatgístics i n'hi ha dos més de béns naturals. El regidor de Planificació del Castellar del Vallès, Pepe González, exemplifica que el barri de les cases de la Riba és un dels elements a protegir; “d'aquesta manera, aquest punt de la ciutat no perdrà la seva personalitat”.

D'altra banda, s'incorporen dos béns més d'interès nacional, com ara el castell i l'església de Santa Maria del Puig de la Creu, com també 40 béns local, entre d'altres.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

successos

Un treballador mor en un accident amb un carretó elevador

Mollet del Vallès
medi ambient

Els EUA emeten una alerta d’huracà per a Puerto Rico i les Illes Verges

barcelona
societat

Limitació horària als establiments d’alimentació per reduir l’incivisme

Vilafranca del Penedès
GIRONA

Diversos arbres caiguts a la ciutat a causa del mal temps

GIRONA
societat

L’alcalde de Mataró demana a Illa ajuda per transformar la ciutat

Mataró
LLORET DE MAR

El tram del passeig de Fenals malmès per la garbinada, a punt per reobrir

LLORET DE MAR
Meteorologia

Una tempesta acompanyada de pedra escombra diversos municipis del Segrià

Lleida

Més de 2.300 places per fer exercici físic durant el proper curs

girona
societat

15a edició del Water Park Day a Illa Fantasia

Vilassar de Dalt