Societat

cinema

festival

La mostra Galacticat porta a Tàrrega el millor cinema de ciència-ficció

Els Cinemes Majestic acullen aquest cap de setmana la tercera edició de la Mostra de Cinema Fantàstic de Ponent

Els Cinemes Majestic de Tàrrega acullen, des d'avui i fins diumenge, la tercera edició de Galacticat, Mostra de Cinema Fantàstic de Ponent, un certament destinat als cinèfils, especialment als amants de la ciència-ficció. L'esdeveniment vol situar la capital urgellenca com a un dels focus de l'exhibició cinematogràfica a les terres de Lleida.

La mostra homenatja enguany Star Trek, una de les nissagues galàctiques més aclamades del cinema i la televisió, en l'any del 50è aniversari de l'emissió per televisió del seu episodi pilot. Demà dissabte s'oferirà una conferència a càrrec d'experts trekkies i la projecció de tres pel·lícules emblemàtiques de la saga: Star Trek: La ira de Khan; Star Trek: En busca de Spock; i Star Trek: Misión salvar la Tierra. D'altra banda, diumenge al migdia es projectaran de franc els primers capítols de la sèrie televisiva. Paral·lelament, la Sala Marsà de la Casa de Cultura acollirà, fins al 6 de novembre, una exposició sobre l'univers Star Trek.

Galacticat 2016 s'obre avui (21 h) amb l'estrena del film de producció russa Hardcore Henry. Cinemes Majestic de Tàrrega serà una de les sis sales a l'Estat espanyol que projectaran la cinta, que ja ha rebut el premi del públic del Festival de Toronto 2015. Per completar la programació, la mostra projectarà el darrer film de Tim Burton, El hogar de Miss Peregrine para ninos peculiares; El meu amic gegant, de Steven Spielberg, i Un monstruo viene a verme, de Juan Antonio Bayona. Es preveu l'assistència dels germans Bayona a la sessió de demà (20.15 h).

Diumenge, el certamen apostarà per la recuperació de grans clàssics del fantàstic en pantalla gran. Es reviuran títols com Viaje alucinante i El enigma de otro mundo. A més, s'uneix a la celebració del 10è aniversari de la mostra de curtmetratges Lo Cercacurts, que es convoca cada estiu a Montornès de Segarra. S'hi projectarà una tria dels millors curts que han passat per la darrera edició i altres produccions premiades al certamen Mostremp.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Tallen l’R13 i l’R14 entre Vimbodí i l’Espluga del Francolí per un atropellament

VIMBODÍ
societat

Controlat l’incendi que va obligar a tallar l’AP-7 i el TAV

agullana
societat

La cursa ‘Apaguem el càncer’ reuneix 1.200 participants

girona
MOBILITAT

Pla de busos de Renfe per suplir el tall de les obres a l’aeroport del Prat

barcelona
crisi migratòria

Tensió a la frontera de Ceuta per un intent d’entrada massiu de migrants

barcelona
trànsit

Primera prova de límit de velocitat a 100 km/h a l’autopista AP-7

barcelona
medi ambient

La temperatura del mar cau un grau però continua estan en dígits de rècord

barcelona
EMRPESA

150 empreses de Móra la Nova opten a les ajudes del fons nucelar

barcelona
EDUCACIÓ

Abans i després de Louis Vuitton

barcelona