Societat

gastronomia

fira

Solsona fa tardor amb la 9a Fira del Bolet i el Boletaire

El barri antic de la ciutat acull aquest cap de setmana el mercat del bolet i productes artesans de la comarca, eix central de la fira

Tret de sortida a les XII Jornades Gastronòmiques de Tardor

Aquest cap de setmana Solsona posa en valor un dels productes estrella de la cuina de la comarca amb la 9a Fira del Bolet i el Boletaire i dóna, alhora, el tret de sortida a les XII Jornades Gastronòmiques de Tardor. Les pluges que han caigut al territori des de mitjan setembre han canviat radicalment el panorama dels boscos pel que fa a producció de bolets, i les cinc parades que oferiran els seus productes tindran bolets per atendre la demanda. Ho faran al mercat del bolet i productes artesans de la comarca, l'eix central de la fira, al nucli antic, i es podrà visitar dissabte de 10 a 21 h i diumenge de 10 a 14 h.

La 9a Fira del Bolet i el Boletaire inclou nombroses activitats paral·leles des d'ahir dijous, entre les quals hi ha tallers de cuina, bolets i manualitats, degustacions, una sortida micològica a la finca Monegal, concursos (al bolet més gran, al més original i per a qui porti més espècies de bolets identificades), tastets, exposicions i una trobada de col·leccionistes de plaques de cava. Com a novetat, el programa de la fira d'enguany presenta el concurs infantil Anem a buscar bolets amb la UBIC.

Pel que fa als tallers, dissabte n'hi haurà de bolets amb llana i, després de diverses edicions sense dur-lo a terme, aquest any es recupera el tradicional taller de conserves de bolet, que anirà a càrrec d'Oriol Pallarès. Per diumenge s'han organitzat tallers de bolets per a nens i nenes de la mà de la presidenta de la Societat Catalana de Micologia, Laia Ribas.

Tapes i menús

La celebració de la fira servirà també per inaugurar demà les XII Jornades Gastronòmiques del Solsonès, que s'allargaran fins al 13 de novembre. El Gremi d'Hostaleria del Solsonès organitza aquestes jornades amb la voluntat de promocionar els productes locals i comarcals de qualitat. Per aquest motiu, els restaurants de la comarca participants oferiran tapes i menús micològics amb una cuina amb arrels tradicionals i, alhora, creativa i innovadora, a partir de productes típics de la zona com ara bolets o el trumfo i, en particular, el trumfo del bufet, que es conrea per a consum particular arreu de la comarca i es comercialitza als termes municipals d'Odèn, Canalda, Castellar de la Ribera i Lladurs.

La fira

Fins al 23

Les Jornades

Del 21 d'octubre al 13 de novembre

La Fira Boletus d'Isona incorpora el primer Boletast

M.J.R.

Cada quart diumenge d'octubre Isona i Conca Dellà acull la Fira del Bolet, que enguany arriba a la catorzena edició i que s'inclou dins de les Jornades Micològiques del Pallars Jussà, un conjunt d'activitats relacionades amb els bolets que es fan durant la tardor a diferents localitats de la comarca. A la fira es podran trobar bolets frescos, en conserva i tota mena de productes derivats, així com expositors amb altres productes agroalimentaris i artesania. Un dels actes centrals tornarà a ser el concurs Boletus, on està prevista la participació d'una desena de penyes formades per veïns i veïnes del poble i rodalies. També hi haurà activitats paral·leles, com ara jocs infantils, exposicions de bolets o un taller de cuina amb bolets i corder. Per escalfar motors, demà dissabte es durà a terme una sortida guiada al bosc d'Isona, un taller de classificació de bolets i una conferència. A més, de 19 a 22 hores se celebrarà per primera vegada el Boletast, un tast de cerveses artesanes i productes de proximitat maridats amb la música tradicional dels Tocats & Ficats, a la plaça del Raval. A les nou del vespre, la presidenta de la Societat Catalana de Micologia, Laura Ribas, pronunciarà una conferència que porta per títol Bolets al plat, com conservar i cuinar els bolets.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.