Gósol prepara un dia dedicat al pèsol negre
El municipi oferirà el 29 d'octubre una mostra gastronòmica de la varietat
Gósol està decidit a demostrar que el pèsol negre que es cultiva a la seva zona és singular. Segons Carles Riu, un dels cinc productors que hi ha al poble, “el pèsol que es cultiva aquí és diferent del que es cultiva a la resta de Catalunya perquè no necessita pesticides, ja que la temperatura és idònia per al seu cultiu”.
Partint d'aquesta base, l'Agència de Desenvolupament del Berguedà i el municipi gosolà preparen una mostra gastronòmica del pèsol negre que es durà a terme el 29 d'octubre i que pretén servir com a eina perquè la gent “vinculi aquest producte i la nostra comarca”, va dir ahir l'alcalde, Lluís Campmajó, en la roda de premsa de presentació de la mostra.
Des de l'agència, Eduard Barcons va explicar que treballarà per “aconseguir una marca de qualitat territorial, sigui a través d'una indicació geogràfica protegida (IGP) o d'una denominació d'origen protegida (DOP)”.
La mostra gastronòmica del 29 d'octubre serà una eina més dins el procés divulgatiu que impulsa l'agència. Gósol dedicarà tot un dia al pèsol negre amb actes molt diversos, com ara una pesolada, una demostració de cuina moderna a càrrec de Diego Alías, una xerrada sobre les potencialitats de la varietat, de Toni Massanés, i un mercat agroalimentari amb la presència de productors del Parc Natural del Cadí-Moixeró.