Societat

Campanya de la UAB contra la intolerància

La rectora pretén posar fi als actes violents dialogant amb els estudiants

La Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) s'ha proposat eliminar o, si més no, minimitzar les mostres d'intolerància i de violència que, segons admet la seva rectora, Margarita Arboix, es donen massa sovint als campus de la universitat. En una trobada amb periodistes, Arboix va demanar “respecte a totes les formes de ser” i va posar com a exemple la diversitat sexual i d'opinions.

La rectora va lamentar que, en massa ocasions, a la universitat es convoquen actes que són boicotejats per persones d'ideologia contrària a la del ponent, “per exemple un independentista que no és del grat dels no independentistes o viceversa”, va explicar. “Totes les idees han de tenir cabuda a la universitat”, va reivindicar la rectora, que va reconèixer que la seva universitat té un grau de conflictivitat superior al d'altres.

Arboix va denunciar també l'existència de casos d'assetjament entre alumnes, molt sovint duts a terme a través d'internet i de les xarxes socials, i d'actes de vandalisme com ara pintades, sovint ofensives, i amenaces a estudiants i professors.

La rectora vol reconduir aquesta situació a través del diàleg amb els estudiants, als quals preveu fer més partícips de les decisions que es prenen a la universitat. Arboix va anunciar que en la pròxima festa major de la UAB es farà un concurs de grafits per estimular els estudiants a expressar les seves inquietuds d'una manera respectuosa amb tota la comunitat.

“Discriminació positiva” per a les dones

La rectora de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), Margarita Arboix, va anunciar la posada en marxa d'un pla de “discriminació positiva” per a les dones i les persones amb discapacitat. “Serà la primera vegada que una universitat compleixi la llei” en aquesta matèria, va subratllar Arboix, que va recordar que la llei estatal dicta que cal dur a terme polítiques per reduir els desequilibris entre col·lectius desafavorits. La rectora va anunciar que les dones aspirants a ocupar alguna de les 22 càtedres pendents de cobrir de la UAB tindran una puntuació extra per cada fill que hagin tingut i que de cada 35 càtedres almenys una serà per a una persona amb discapacitat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia