Societat

municipal

participació ciutadana

Premià de Mar vota a què es destinaran 200.000 euros

Fins al dia 30, tots els empadronats al municipi majors de 16 anys podran triar entre 78 propostes finalistes

Les que tinguin més acceptació s'inclouran en el pressupost d'inversions de l'any que ve

Premià de Mar ja està immers de ple en el procés de votacions per decidir el destí de 200.000 euros de cara al pressupost del 2017 dins el capítol d'inversions. Fins al dia 30 la ciutadania pot escollir entre 78 propostes, i hi estan convocades totes les persones que estiguin empadronades a Premià de Mar i que ja hagin complert els 16 anys. Cadascú pot votar fins a un màxim de cinc propostes. Les votacions es poden fer de manera telemàtica o bé presencialment a la biblioteca municipal i al centre cívic, on, a través dels ordinadors, el personal municipal ajudarà a votar a qui ho desitgi. Els projectes més votats seran els guanyadors, sempre que entre tots no superin els 200.000 euros, i passaran a formar part del pressupost municipal del 2017. Un cop el ple hagi aprovat el pressupost, les propostes es podran executar.

Entre les 78 accions finalistes n'hi ha de tot tipus d'àmbits i valorades en diferents imports econòmics, depenent de la magnitud del projecte. Algunes van des d'arreglar la masia de Can Salomó, ubicada al carrer de la Plaça, perquè els ciutadans hi puguin fer activitats de tot tipus (200.000 euros), fins a la creació de la figura del regidor de barri (0,00 euros), passant per un ampli ventall, com la creació d'una pista de bàsquet pública arreglant la tanca i les instal·lacions de l'aparcament inferior de La Salle (135.000 euros); prioritzar l'asfaltament de carrers (100.000 euros), o la creació d'un espai cardioprotegit amb la ubicació d'un desfibril·lador al centre cívic (2.400 euros).

La tècnica de Participació Ciutadana de l'Ajuntament de Premià de Mar, Dolors Anguera, va destacar l'interès que està despertant aquest procés participatiu entre la ciutadania. “Tot i que potser ens mourem en uns percentatges petits en nombres absoluts, tinc moltes esperances que la gent voti”, va manifestar la tècnica. Anguera també va destacar que és força la gent que es desplaça al punts habilitats per poder fer les votacions de manera presencial a través dels ordinadors. Finalment, la tècnica va comentar que està previst que el dia 31 es publiquin els resultats de la votació i se sàpiga quins projectes han estat els guanyadors.

Al mes de juny es va iniciar el procés participatiu perquè la ciutadania i les entitats poguessin decidir a quins projectes volien destinar 200.000 euros del pressupost municipal del 2017. Durant tot el mes, qualsevol persona que visqués o treballés a Premià de Mar va poder fer propostes sobre projectes, inversions o accions per millorar el poble. Un cop analitzades les propostes rebudes, es van descartar les que no complien els criteris de viabilitat competencial, econòmica i tècnica.

LA DATA

31.10.2016
És quan està previst
que es facin públics els resultats de la votació del pressupost participatiu de Premià de Mar

Vilassar de Mar ja té finalistes

De la seva banda, Vilassar de Mar ja ha presentat els 15 projectes finalistes perquè els ciutadans escullin en quins es gastaran els 92.000 euros previstos per al pressupost del 2017, un import que suposa el 50% de les inversions. L'ampliació d'espais i serveis a Can Jorba, l'adequació del camí escolar per a un nen que va amb cadira de rodes des de la riera d'en Cintet fins al Vaixell Burriac, o un projector per a la sala Roser Carrau de can Bisa són algunes de les propostes que ara estan en exposició pública fins al 3 de novembre. Els dies 4, 5 i 6 de novembre es faran les votacions de manera presencial i podran exercir el dret a vot tots els empadronats a Vilassar de Mar majors de 16 anys. El mateix dia 6 de novembre es farà el recompte en un acte públic i es proclamaran els projectes seleccionats. Aquests s'ordenaran de més a menys, i s'aniran executant fins a esgotar els 92.000 euros.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

La 8a edició de l’Amb So de Cobla de Palamós tanca amb 6.000 espectadors

PALAMÓS
infraestructures

Les obres de l’autovia B-25 arriben al seu equador

Sant Boi de Llobregat
MEDI AMBIENT

Controlat l’incendi de Foradada-Baldomar, que ha afectat unes 21 hectàrees

Foradada

Campanya ’A la feina, fem salut. Pugem escales!’, a l’Hospital de Figueres i el Bernat Jaume

FIGUERES

Carles Duarte dona exemplars únics de Víctor Català a l’arxiu municipal

L’ESCALA
SOCIETAT

En marxa a Barcelona les obres per ampliar la xarxa d’aigua freàtica

Barcelona
Rafael Antonín, ‘Rafuel’
Cuiner ‘influencer’. Ha obert el restaurant Casa Rafuel

“La cuina comença al mercat; jo hi vaig cada matí”

Barcelona

Mig mil·lenni creuant el Ter

Bescanó
turisme

Dinou hotels catalans ja tenen les claus de la Guia Michelin

Barcelona