Societat

refugiats

homenatge

Les jornades del Calamarenys s'acomiaden amb festa

Serà al port d'Arenys dissabte i diumenge i inclou un homenatge als refugiats que han arriscat la vida a la mar

Aquest cap de setmana finalitzaran les jornades gastronòmiques del Calamarenys i ho faran amb la festa del Moll. Oriol Ferran explica que “es tracta d'una festa de final d'estiu en el marc de les jornades organitzada pel projecte el Moll, que des de fa un parell d'anys treballa en la promoció de la navegació clàssica i tradicional i en la protecció i difusió del patrimoni nàutic i marítim”. Aquests dos aspectes són l'eix del programa. Així doncs, dissabte a la tarda al moll pesquer es podrà visitar un espai de mostra d'activitats tradicionals, des de la confecció artesanal de nanses a ormeigs i elements de pesca. També hi haurà una zona dedicada al món de les maquetes i a l'exposició d'eines de construcció naval. Tot plegat es complementarà amb activitats per a infants i l'oferta gastronòmica de tastets de cassoles amb calamar i altres productes del mar. Cal dir que la festa disposa de la implicació de diverses entitats i associacions vinculades amb temes nàutics del port d'Arenys i el Maresme: demà presentaran les seves barques i activitats i diumenge, a migdia, hi ha prevista una sortida conjunta a navegar de les barques de vela llatina i els vaixells clàssics establerts al port d'Arenys. És previst que la cita mobilitzi embarcacions i tripulacions de tota la costa del Maresme. Un d'aquests vaixells serà l'Odina, que ha estat restaurat gràcies al projecte ocupacional amb joves i voluntaris que comanda el Moll, dins el conjunt d'activitats que realitza orientades a la recuperació d'antic oficis de la mar i a la formació de nous professionals.

Pel que fa a les jornades gastronòmiques, aquest serà el darrer cap de setmana per aprofitar els menús que han preparat els vint-i-cinc establiments participants. A més, els hotels arenyencs fan una oferta que inclou l'estada, un menú gastronòmic i una sortida a navegar amb la barca Marinada amb preus des de 50 euros per persona. Per aquest motiu la golondrina Marinada farà sortides cada mitja hora la tarda de dissabte i el matí de diumenge des de les escales reials.

Acte d'homenatge

La festa del Moll també inclou un moment emotiu diumenge a les onze del matí, quan s'ha previst un acte de reconeixement i homenatge a les persones que arrisquen la vida travessant la Mediterrània per arribar a Europa i, especialment, un record per als qui no ho aconsegueixen. Hi participaran diverses entitats solidàries arenyenques i els membres de Proactiva Open Arms, que el darrer any han treballat en el rescat de refugiats a Lesbos i a les costes de Líbia.

La festa

29 i 30 d'octubre

www.arenysdemar.cat



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Tallen l’R13 i l’R14 entre Vimbodí i l’Espluga del Francolí per un atropellament

VIMBODÍ
societat

Controlat l’incendi que va obligar a tallar l’AP-7 i el TAV

agullana
societat

La cursa ‘Apaguem el càncer’ reuneix 1.200 participants

girona
MOBILITAT

Pla de busos de Renfe per suplir el tall de les obres a l’aeroport del Prat

barcelona
crisi migratòria

Tensió a la frontera de Ceuta per un intent d’entrada massiu de migrants

barcelona
trànsit

Primera prova de límit de velocitat a 100 km/h a l’autopista AP-7

barcelona
medi ambient

La temperatura del mar cau un grau però continua estan en dígits de rècord

barcelona
EMRPESA

150 empreses de Móra la Nova opten a les ajudes del fons nucelar

barcelona
EDUCACIÓ

Abans i després de Louis Vuitton

barcelona