Societat

SUCCESSOS

Un veí del Port de la Selva troba un obús de la Guerra Civil al seu jardí

L'artefacte mesura 75 cm de llargada i té un diàmetre de 18 cm

La Guàrdia Civil retira la bomba a un lloc segur a l'espera que els Tedax el desactivin

Un veí del Port de la Selva (Alt Empordà) ha trobat aquest dimarts un obús de la Guerra Civil quan feia uns treballs en una finca del municipi. L'artefacte, que mesura 75 centímetres de llargada i té un diàmetre de 18, podria haver estat llançat per un vaixell de l'Armada franquista.

L'home ha localitzat l'artefacte aquest migdia quan estava rebaixant el terreny d'una parcel·la per fer-hi unes feixes. Immediatament ha posat la troballa en coneixement de l'ajuntament i de la Guàrdia Civil.

Segons ha explicat el regidor de Governació, Roger Pinart, una patrulla de la Guàrdia Civil han anat fins a la parcel·la, situada a la zona de l'Arola. Després d'inspeccionar el projectil, l'han traslladat a un lloc segur. Els agents l'han enterrat en un camp tancat a l'espera que en les pròximes hores els Tècnics Especialistes en Desactivació d'Artefactes Explosius (Tedax) el retirin i neutralitzin.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia