Societat

CaixaBank renova la seva aposta per l'obra social

La Generalitat i la Fundació Bancària La Caixa firmen un acord pel qual l'entitat es compromet a mantenir les inversions socials

L'entesa s'ha anat renovant durant gairebé dues dècades

El vicepresident català, Oriol Junqueras, i el president de la Fundació Bancària La Caixa, Isidre Fainé, van renovar ahir el conveni de col·laboració que garanteix la inversió a càrrec de l'entitat bancària de fins a 30 milions d'euros en matèria social. Concretament, pretén prioritzar les inversions a la concessió de beques menjador per a alumnes en situació de vulnerabilitat, fomentar la integració de persones amb discapacitat o risc d'exclusió, afavorir la conciliació familiar, donar suport a la formació de personal investigador a través de beques, promoure projectes d'investigació sobre malalties poc comunes, restaurar edificis i obres d'art i, finalment, recuperar, digitalitzar i difondre documents d'interès històric. Entre aquestes mesures també figura el suport de l'entitat a la tasca de l'ONG catalana Proactiva Open Arms, que es dedica a salvar emigrants que naveguen a la deriva pel Mediterrani intentant arribar a Europa.

Junqueras va celebrar la renovació del compromís i va destacar l'impacte “ampli i transversal” que té l'Obra Social de l'entitat en la societat. “Inclou actuacions en àrees prioritàries per al govern de la Generalitat, com ara la salut, l'assistència als col·lectius més necessitats o el suport a les famílies”, va lloar durant la firma d'ahir.

L'expresident de CaixaBank i ara president de la fundació de l'entitat va recordar que aquest acord amb la Generalitat amb el qual es compromet amb actuacions que cobreixen mancances a través d'entitats sense ànim de lucre s'ha anat renovant ininterrompudament durant gairebé 20 anys, i va assegurar que “l'arrelament al territori i la proximitat als ciutadans i a les seves preocupacions són característiques intrínseques de l'Obra Social de La Caixa”.

LA XIFRA

30
milions d'euros és la xifra màxima que la Fundació de CaixaBank invertirà en programes socials a Catalunya.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia