Societat

Habitatge

L'emblemàtica Casa Bloc serà habitatge social

Hàbitat3 gestionarà l'edifici, amb 17 pisos, 11 dormitoris i una escola restaurant

La tercera i quarta planta de la Casa Bloc de Sant Andreu, a Barcelona, ja estan ocupades des de fa uns mesos per famílies de persones refugiades i la resta de l'edifici, que s'anomena Llar Casa Bloc, es començarà a rehabilitar aviat amb la intenció que d'aquí a un any hi puguin anar a viure famílies en situació o en risc d'exclusió.

L'Agència de l'Habitatge Catalunya ha cedit els baixos i les dues primeres plantes a la Fundació Hàbitat3 , impulsada per la Taula d'Entitats del Tercer Sector Social. La Fundació es fa càrrec de les obres de remodelació a canvi de no pagar lloguer i que els 17 habitatges –d'entre 17 i 32m²– i els 11 dormitoris –amb office i cambra de bany inclòs– estiguin a disposició d'entitats que acompanyen persones amb discapacitat física o intel·lectual, amb trastorns de salut mental o sense llar. La presidenta d'Hàbitat3, Carme Trilla, va explicar que alguns habitatges seran per a situacions d'emergència de l'Ajuntament de Barcelona.

Hàbitat3 calcula que caldrà una inversió de vora 700.000 euros per reconvertir les tres plantes, ja que l'espai ha quedat molt obsolet. L'emblemàtica construcció de Josep Lluís Sert dels anys trenta del segle passat, pensada per acollir obrers, es va convertir durant el franquisme en una residència de vídues i orfes de l'exèrcit. De fet, fins fa pocs mesos encara hi va viure una dona gran.

A la planta baixa, on encara hi ha una capella, la cuina, el menjador i la bugaderia del temps de la residència, s'hi instal·laran les oficines de la Fundació Hàbitat 3, es mantindrà la bugaderia per a ús dels veïns i s'hi obrirà una escola restaurant gestionada per una entitat social d'inserció laboral. El restaurant, que donarà feina a sis persones, oferirà un menú social per als veïns del bloc, però alhora estarà obert al públic. Així es mantindrà bona part de la planta baixa com a zona comuna.

Cessió de 500 habitatges

Seguint la filosofia d'Hàbitat3, la reforma de la Llar Casa Bloc donarà feina a trenta persones. El secretari d'Habitatge i Millora Urbana, Carles Sala, va explicar que l'operació s'inclou en l' acord amb la Taula del Tercer Sector per cedir-los 500 habitatges . La cessió de la Casa Bloc la van signar ahir Trilla i el director de l'Agència de l'Habitatge de Catalunya, Jaume Fornt.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia