Societat

patrimoni arquitectònic

Premià de Mar tria adequar la masia de Can Salomó

El projecte que preveu dedicar l'equipament a un esplai és la proposta guanyadora per destinar-hi 200.000 euros

Premià de Mar ja ha votat a què es destinaran els 200.000 euros del pressupost d'inversions amb vista a l'any que ve. L'adequació de la masia de Can Salomó, situada al centre del municipi, per a l'esplai Amon-Ra ha estat el projecte guanyador d'entre les 78 propostes finalistes.

La proposta, valorada en 200.000 euros, la quantitat màxima del pressupost participatiu, ha obtingut 268 vots. El segon lloc, amb 261 vots, l'ha ocupat el projecte per invertir 50.000 euros en millores a les diverses escoles públiques, i el tercer, amb 219 vots, ha estat el projecte per rebaixar les voreres de tots els passos de vianants que no estiguin adaptades.

En total, han votat 1.538 persones sobre un cens de 23.663 veïns, que representa gairebé un 6,6% dels que tenien dret a vot, que eren tots els empadronats al municipi majors de 16 anys. La tècnica de Participació, Dolors Anguera, ha valorat de manera “satisfactòria” la participació, tot i reconèixer que s'esperaven “una xifra superior” pel que fa al nombre de vots. “Tenint en compte que és el primer cop, els nivells de participació no són dolents i segur que l'any que ve se superaran”, destaca la tècnica, que recorda que “s'ha fet un esforç molt gran des de molts àmbits per donar a conèixer aquest procés i ja hi han ganes de començar el següent”. Anguera també ha revelat algunes dades, com que un 60% dels votants han estat dones o que la franja d'edat més participativa ha estat la d'entre 33 i 51 anys. Finalment, Anguera ha explicat que el procés per fer les votacions, que s'ha dut a terme telemàticament del 17 al 30 d'octubre, “ha estat del tot correcte”.

LA XIFRA

1.538
persones
han exercit el seu dret a vot per decidir a què es poden destinar 200.000 euros a Premià de Mar.

Vilassar serà el pròxim municipi que votarà

Els habitants de Vilassar de Mar també estan cridats a les urnes per decidir com gastar 92.000 euros del pressupost municipal de l'any que ve, un import que suposa el 50% de les inversions. Els dies 4, 5 i 6 de novembre es faran les votacions de manera presencial i podran exercir el dret a vot tots els empadronats a Vilassar de Mar majors de 16 anys. El mateix dia 6 de novembre es farà el recompte en un acte públic i es proclamaran els projectes seleccionats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia