Societat

Montblanc celebra Safrània, la fira de Sant Martí

Els productes de proximitat i la cuina de la Conca de Barberà tenen un gran aparador en aquest certamen que arrenca avui al vespre

Fins diumenge se succeiran una cinquantena d'activitats

Els productes agroalimentaris de qualitat de la Conca de Barberà, i també els restaurants de la comarca, han trobat un gran aparador en el nou format de la fira de Sant Martí, Safrània, ara ja plenament consolidat després de vuit edicions. Enguany als estands de Sant Francesc s'hi podran trobar productes d'altres tretze comarques catalanes. Aquesta activitat comercial es complementarà amb un programa que inclou una cinquantena d'activitats, el més complet que s'ha fet fins ara segons l'organització. El tret de sortida es donarà avui al vespre amb la presentació de l'Associació de Productors Agroalimentaris de la Conca de Barberà i la seva marca Fet a la Conca. Dissabte i diumenge, s'oferirà la possibilitat de visitar la finca Aromis per collir-hi flors de safrà. A la tarda, ja al recinte firal, es continuarà l'activitat amb un taller de desbrinar el safrà. Aquesta proposta, que exigeix inscripció prèvia, s'emmarca en la col·laboració estrenada enguany amb Som Terra de Safrà, la jornada que tindrà lloc el dia 12 de novembre a Santa Coloma de Queralt. Tampoc no hi faltaran les demostracions de cuina en directe, que tanta expectació generen, els maridatges ni les oportunitats de degustar les especialitats gastronòmiques, vins, caves, licors i formatges a un preu de 6 € per cinc tiquets. A tot plegat encara s'hi sumen els tallers infantils, la primera vermutada popular amb la música del cantautor Cesk Freixas, l'espectacle de vins, glosa i estrelles que posarà el punt final a Safrània i, com a actes paral·lels, l'exposició El nostre paisatge configura la nostra taula? i la segona trobada de gegants i nanos centenaris.

La fira

Del 4 al 6 de novembre

www.montblanc.cat



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia