Societat

Festes i tradicions

Gresca i tradicions omplen Balaguer pel Sant Crist

Pels volts del 9 de novembre, la ciutat es vesteix de gala per celebrar la festa del seu patró, amb un programa tradicional i festiu

Activitats esportives, culturals i lúdiques en són protagonistes

Al voltant del 9 de novembre, Balaguer celebra les festes del Sant Crist. El concurs de colles sardanistes, la cursa del Sant Crist i el concurs de pesca als marges del riu Segre donaran diumenge el tret de sortida a la festa major de la capital de la Noguera. Serà dimarts, però, quan l'oceanògraf balaguerí Miquel Canals i Artigas les obrirà de manera oficial amb el pregó de festes. Aquest mateix dia, centenars d'escolars faran l'ofrena floral al santuari i al vespre s'inaugurarà l'exposició Balaguer. Un segle de vida, cent anys de futbol al Museu de la Noguera.

La festa major està dedicada al patró de la ciutat i gira al voltant d'una imatge de fusta que la tradició explica que va ser la primera al món a representar Jesucrist a la creu. Durant els dies que dura la festa, Balaguer ofereix nombrosos i diversos actes lúdics, esportius, musicals i culturals però són els de caire religiós els que donen origen a la festivitat i tenen lloc els dies 8 i 9 de novembre. Aquest any, la festa coincideix amb el nomenament del santuari del Sant Crist com a basílica menor.

Pel que fa a la part més lúdica de la programació, els joves gaudiran de la vela jove amb actuacions des del dimarts al vespre fins al dissabte. Destaca el cartell del cap de setmana amb Oques Grasses, 7 d Rock i Madness Gangsters, avui a la nit, i La Fuga, Los Rehenes i el grup de versions Roctànbuls, dissabte. Dijous a la nit tindrà lloc la segona edició dels Espenyats. A més, el dimecres dia 9, a la tarda, s'instal·larà un paint ball gegant a la plaça del Mercadal i, al vespre, el Teatre Municipal acollirà l'actuació del monologuista José Corbacho. A l'envelat, a banda de la programació de les orquestres més destacades del moment, s'ha organitzat una festa dels 80 per al dissabte a la nit.

Per als més petits també s'han programat les tradicionals ballades de gegants i espectacles infantils. Com a novetat, el divendres dia 11, el casal Lapallavacara acollirà una matinal infantil.

Una altra de les novetats destacades arribarà el diumenge 13, al migdia, amb l'organització d'un vermut popular a la plaça del Mercadal. Aquest aperitiu substituirà el que tradicionalment feien les autoritats de forma privada dins de l'ajuntament i passarà a ser un acte per a tots els balaguerins. El piromusical del diumenge al vespre posarà el punt final a les festes.

La festa

Del 6 al 13 de novembre



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia