Incendi controlat, tot i el fort vent

El foc de Sant Jaume dels Domenys ha calcinat 90 hectàrees de vegetació

El vent va tornar a castigar les comarques tarragonines durant tot el diumenge i va arribar als 118 quilòmetres per hora a Valls, segons dades de l'observatori de l'Alt Camp. I és en aquesta comarca on es van registrar els cops de vent més forts. Al Baix Penedès, les fortes ràfegues també van ser protagonistes, tot i que no van superar els 100 quilòmetres. En aquest cas, el vent no només va provocar una vintena de sortides dels Bombers, si no que va afegir dificultat al control de l'incendi que es va declarar a Sant Jaume dels Domenys, ja que no va permetre l'actuació dels mitjans aeris. L'incendi que va afectar el terme municipal de Sant Jaume s'havia declarat dissabte al migdia. Durant tot el dia d'ahir hi van continuar treballant 40 dotacions terrestres dels Bombers i es va donar per controlat a les set de la tarda. El balanç del Cos d'Agents Rurals quantificava en 90 les hectàrees de vegetació –la major part de pi– afectades pel foc. Els bombers van tenir quinze 15 vehicles a la superfície afectada i durant tota la nit han remullat la zona per evitar revifalles.

La ventada no va provocar danys greus, però alguns carrers es van veure afectats per les caigudes d'arbres. Ahir al matí, la Guàrdia Urbana de Tarragona va haver de retirar unes tanques de protecció de les obres de construcció d'El Corte Inglés que van caure i que van provocar que l'avinguda President Companys estigués tallada durant dues hores. Al carrer Lleó, els cops de vent van provocar el despreniment de part d'una façana. La Guàrdia Urbana va retirar els vehicles i va acordonar la zona.

Els Bombers van protagonitzar fins a 39 sortides a causa dels efectes del vent a tot el Camp de Tarragona i només dues a les Terres de l'Ebre. El gruix de les actuacions ha consistit a netejar les branques que han caigut en vies i carrers, així com per retirar mobiliari urbà i fer sanejaments de façanes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
SOCIETAT

El govern de Tortosa vol modificar el POUM per poder actuar als Josepets

Tortosa
MEDI AMBIENT

Tarragona redueix la petjada de carboni de la companyia d’aigües

Tarragona
Urbanisme

Inversió de mig milió d’euros per a la millora de l’eficiència energètica d’habitatges municipals a Reus

Reus
societat

El govern aprova un pla de sequera amb una nova dessaladora a la Costa Brava nord

barcelona

Roses dedicarà uns 3,5 milions del romanent a infraestructures i compra d’habitatge social

ROSES
Societat

Identifiquen sis pilots de drons per sobrevolar la zona restringida de la Copa Amèrica

Barcelona

Terrassa obté 300.000 euros de l’ACA per renovar la xarxa d’aigua i reduir fuites

Terrassa
salut

Bellvitge fa ús de la IA per tractar l’esclerosi múltiple

Barcelona
medi ambient

Posen càmeres i gravadores a quatre espais naturals per avaluar l’impacte dels visitants

Riudarenes