l'ampolla
Torna el «del caldo» més tradicional
Per segon any consecutiu, i a causa de l'èxit de la primera edició, l'Associació d'Empresaris de l'Ampolla (Adela) va recuperar, ahir al matí, el plat més típic dels pescadors del municipi que, anys enrere, passaven setmanes senceres en alta mar. Allí es preparaven, amb el peix que pescaven, arròs i alguna verdura, el «del caldo», també conegut com arròs a banda o «ranxo d'abordo». Més de 400 persones van participar en la segona edició d'aquestes jornades gastronòmiques, que tenen l'objectiu de potenciar el turisme d'hivern al municipi. «A l'estiu ve força gent, però també volem que vinguin a l'hivern i que coneguin els productes del poble», va explicar Francesc Ramírez, president d'Adela. Els participants de les jornades van poder degustar aquest plat, així com també van poder observar com es prepara, gràcies a la demostració d'algunes famílies de pescadors que van cuinar el «del caldo».