Societat

Comencen a tapiar el bloc ocupat d'Arenys

La propietat de l'edifici del passeig Xifré fa cas a la petició del consistori

L'incivisme s'havia incrementat

Els ocupants il·legals del bloc número 6 del passeig Xifré d'Arenys de Mar, a tocar de l'N-II i amb unes vistes absolutament privilegiades, comencen a anar-se'n. La propietat de l'immoble, Banc Popular, ha obert un procés judicial per desallotjar l'edifici i dijous va començar a blindar amb portes de seguretat cadascun dels habitatges buits que hi ha per evitar que tornin a ser ocupats i es repeteixin els episodis incívics i els enfrontaments entre els ocupants i els veïns de la zona. L'alcaldessa d'Arenys de Mar, Annabel Moreno (ERC), va confirmar que el consistori feia setmanes que insistia als propietaris que la situació s'havia fet insostenible. “Fa vora dos anys que de forma constant entrava gent als pisos i s'hi estava una temporada, però darrerament les persones que hi havia generaven molt de mal viure als veïns, que ens van traslladar les seves queixes i van reclamar solucions”, va explicar. En aquest sentit, Moreno va assenyalar que el govern local havia comunicat als propietaris de l'edifici que calia una intervenció urgent per evitar que la situació es degradés encara més. “Vam tenir l'agradable sorpresa que la resposta no es va fer esperar i ràpidament es va començar a desallotjar sense incidents l'edifici i que després es van instal·lar les portes de seguretat a prova de vandalisme”, va afegir-hi l'alcaldessa, que va recordar que dijous durant l'operació diferents agents de la policia local van ser-hi presents per garantir que no hi havia incidents. Ahir, un agent de seguretat va acompanyar els operaris encarregats de tapiar els pisos buits davant del silenci dels ocupants de la resta d'habitatges, que van seguir la intervenció tancats a la que consideren casa seva. “Si tapien els pisos és perquè no hi entri mala gent i a nosaltres ja ens va bé, perquè també volem tranquil·litat”, va afirmar a aquest diari un jove d'accent italià del balcó d'un primer pis.

El robatori que va fer vessar el got

Els problemes de convivència han augmentat amb els veïns, especialment els del bloc contigu, durant el darrer any, amb episodis surrealistes com la inundació d'alguns habitatges d'on s'havien intentat robar les canonades i la constatació, el mes de febrer passat, que s'havien intentat forçar diversos panys. Però el capítol més greu, que tant l'alcaldessa com els veïns assenyalen com el detonant que ha fet reaccionar la propietat, es va viure el 18 de setembre passat. Aquell dia, els veïns dels dos sisens es van adonar que els havien entrat a robar de matinada, mentre dormien. Les petjades dels assaltants van permetre als Mossos determinar que havien saltat als balcons de la terrassa del bloc contigu. Aquesta evidència els va permetre entrar als pisos ocupats, recuperar el material sostret i detenir els autors del robatori, algun dels quals, segons els veïns, torna a viure a l'edifici. El president de la comunitat de veïns afectada, Joaquim García, va expressar ahir el seu desig que l'ofensiva actual resolgui una situació “insostenible, que fa massa temps que dura”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia