Societat

SOCIETAT

Oposició i entitats rebutgen l'oferta de renda garantida de JxSí

No hi ha acord sobre la quantitat que haurien de cobrar els beneficiaris d'una futura renda garantida de ciutadania, pensada perquè ningú hagi de viure per sota del llindar de la pobresa. JxSí va presentar ahir la seva proposta a la reunió de la ponència que treballa la qüestió al Parlament, però no van convèncer l'oposició ni els membres de la comissió promotora de la renda garantida , que està formada per moviments socials, entitats i sindicats.

JxSí proposa una fórmula progressiva de tal manera que la prestació sigui de 500 euros al mes al juliol del 2017 i de 664 el 2022. S'hi sumaria una renda complementària de 150 euros per persona amb el compromís de seguir un pla d'inserció laboral o d'inclusió social. En una llar de dos membres seria de 555 euros i de 996 l'any 2022. I així progressivament. “Plantegem una transitorietat necessària i honesta, perquè volem que es pugui complir”, va defensar el diputat Chakir el-Homrani. Marta Ribas (CSQP) la va qualificar d'“insuficient” i de poc valenta, mentre que Raúl Moreno (PSC) va reclamar que d'entrada ja es paguin els 664 euros que reclama la comissió promotora de la renda garantida.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia