Eleccions a la UdG: Facultat de Turisme

Els col·lectius de la UdG plantegen qüestions als dos candidats de les eleccions al rectorat del dia 17 de novembre

Tirarà endavant els estudis de Periodisme, liderats per la facultat de Turisme?

Anna Maria Geli: «Donarem suport a tot nou estudi del qual en puguem assegurar la qualitat i preveure'n la necessitat al nostre entorn. En aquest marc, proposarem els estudis de Periodisme al Consell Interuniversitari de Catalunya, ja que disposem de professorat expert per ampliar l'oferta en l'àmbit de la comunicació.»

Manel Poch: «Pel que fa a nous estudis la nostra política és clara: hem de situar-los en el context del centre i de la universitat. Hem de garantir-ne la viabilitat i optimitzar els recursos disponibles i ho hem de fer de manera consensuada.»

El fet que la facultat de Turisme sigui de moment l'única facultat de Turisme de l'Estat espanyol que hagi obtingut en els rànquings independents, com el del diari El Mundo, ser el segon millor estudi de Turisme d'entre totes les universitats espanyoles, que la facultat hagi  coordinat els treballs d'implantació del nou grau en turisme a l'Estat espanyol i hagi aconseguit l'Erasmus Mundus, avui l'únic en turisme aprovat a Europa, a banda d'altres consideracions, no mereix un tractament especial?

Anna Maria Geli: «La facultat de Turisme mereix, com els altres centres docents, tota l'atenció del rectorat per continuar excel·lint en la seva tasca. En especial, tenint en compte l'impacte de l'R+D+i que aporta el nostre PDI vinculant la facultat al sector turístic, a nivell local i global. Menció especial mereixen els Erasmus Mundus de la UdG, pels quals ja s'han fet, i es continuaran fent, accions especials.»

Manel Poch: «Aquest és un exemple de les polítiques i accions de millora que la nostra universitat ha de saber potenciar, reconeixent entre tots els esforços i els resultats obtinguts. La nostra voluntat és donar suport a aquest tipus d'iniciatives, buscant els mecanismes i els recursos per tal que disposin de les millors condicions possibles. Des d'aquesta perspectiva, qualsevol iniciativa de millora ha de tenir un tractament especial, en el sentit que hi hem d'esmerçar tots els esforços necessaris per fer-les viables, en un marc de transparència, consens i rendiment de comptes.»

Assumeix que els estudis de Turisme són estratègics per a la UdG?

Anna Maria Geli: «Sí; són estratègics i ho continuaran essent per a la Universitat de Girona. No podem oblidar que la facultat de Turisme de la UdG ha estat la primera facultat de Turisme de l'Estat espanyol. Estic molt satisfeta pel fet que ben aviat s'iniciarà la construcció de la seu definitiva de la facultat.»

Manel Poch: «Tots els estudis que programi la UdG han de ser estratègics per al seu responsable màxim. Tots són importants per conformar la nostra universitat. En el cas de Turisme, la UdG és pionera pel que fa a estudis de Turisme de primer, segon i tercer cicle i ha esdevingut una referència internacional tant en docència com en recerca, per la qual cosa ens felicitem. Si el que es pregunta és si des del rectorat es donarà el suport necessari i possible perquè totes les iniciatives estratègiques que vagin encaminades a la millora dels centres i els estudis trobin les seves vies de desenvolupament dins la nostra universitat, la resposta és «sí». La nostra responsabilitat és treballar conjuntament amb tots els centres i tota la comunitat universitària per tirar endavant les propostes de millora de la nostra universitat, tant pel que fa a la docència, com a la recerca, com en les relacions amb el nostre entorn.»



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.