Societat

La Fira d'Oficis de Súria potencia la mostra medieval

La quinzena edició de la fira aposta per ampliar la mostra d'elements medievals al carrer amb tres exposicions

Una quarantena d'artesans treballaran aquest cap de setmana al Poble Vell

El Poble Vell de Súria s'omplirà aquest cap de setmana d'artesans, de tallers, d'animació i de grups musicals en un entorn típicament medieval. Arriba la Fira Medieval d'Oficis, una de les cites del Bages que ens retornen a l'edat mitjana. Els carrers plens de bullici, ambientats com si de nou ens trobéssim en ple segle XIV, les olors i la música d'altre temps transporten el visitant al cor mateix de l'època medieval. La quinzena edició de la fira ha apostat per ampliar les exposicions d'elements medievals al carrer. D'aquesta manera, a més de l'habitual mostra d'aparells de tortura que es fa al carrer Sant Climent, la fira oferirà enguany dues exposicions més. D'una banda, es podran veure instruments musicals medievals, al carrer del Castell, i de l'altra, armes de setge, a l'espai firal dels Galàpets.

Aquesta és una de les novetats de la fira surienca d'aquest any, l'altra és la incorporació de dues sessions de tastos d'oli, diumenge, a les dotze del migdia i a les sis de la tarda. Els tastos es faran a Cal Balaguer del Porxo i aniran a càrrec d'experts del Panell de Tast Oficial d'Olis Verges d'Oliva de Catalunya.

Tanmateix, el programa de la fira manté activitats i espectacles destacats com les representacions de Salats!, a càrrec del Foment Cultural, a l'Era del Castell, i les exhibicions d'aus rapinyaires, a més de danses orientals, balls de bastons, de cascavells, titellaires, conta-contes, tir amb arc, jocs de taula i demostracions de ferreria tradicional. D'altra banda, al Centre d'Interpretació del Castell de Súria es faran sessions de recreacions de la vida a l'edat mitjana, a càrrec del grup Brunneis Iumentis.

La fira aplegarà prop d'una quarantena de demostracions i tallers participatius d'oficis tradicionals, dins d'un ampli programa d'actes pensat per a un públic familiar. La música medieval omplirà els carrers del Poble Vell amb els Grallers del Poble Vell, Els Berros de la Cort i L'Os Pedrer. Altres actuacions de carrer aniran a càrrec de l'Escola Municipal de Música, els Bastoners de Súria i el Col·lectiu de Jueus de l'Aixada.

La Fira Medieval d'Oficis de Súria és organitzada per l'àrea de Turisme de l'Ajuntament i enguany està gestionada per l'empresa El Trobador Produccions, de Vilafranca del Penedès, que va ser escollida després d'un procés de selecció promogut pel consistori.

La fira

12 i 13 de novembre



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.