Societat

gastronomia

fira

Llavaneres convida a degustar la tardor

Serà un cap de setmana de fira, amb productes i gastronomia d'aquesta estació i la Festa de la Sembra

La Fira de Tardor arrencarà aquest dissabte amb una sortida al bosc per anar a recollir bolets. Els que tinguin sort i tornin amb un bon cistell els podran cedir per a l'exposició micològica que obrirà portes a la tarda, un cop classificats els exemplars. S'ha de dir que el bolet més gros i el més rar tindran premi. La mostra també es podrà visitar diumenge.

D'altra banda l'activitat comercial de la fira, amb una trentena de parades de restaurants i botigues de Llavaneres i artesans d'arreu de Catalunya, s'iniciarà dissabte al matí i s'allargarà fins diumenge al migdia. Cal destacar que el plat fort d'aquesta divuitena edició serà la degustació de tapes elaborades amb productes de temporada. Es podran tastar tant als mateixos restaurants que hi participen com a la fira. La jornada gastronòmica de dissabte acabarà amb el sopar del bolet al restaurant Vil·la Minerva. I és que la fira es presenta carregada d'activitats complementàries. Per exemple, diumenge al migdia s'entregaran els premis del concurs de bolets i es farà la promoció de productes típics i el Toc de Cuinar Poma, amb què es convida tothom a escriure les seves receptes de poma farcida i de bolets, que després seran il·lustrades per quatre artistes locals. Per a la mainada s'han preparat tallers, cercavila de gegants, una xocolatada i passejades en ponis, entre d'altres. La Fira de Tardor donarà el tret de sortida a la Mostra Gastronòmica de Tapes de Productes Típics fins al 30 de novembre, que ofereix tapes, plats i menús de tardor com la coca o les pomes farcides a l'estil de Llavaneres i els bolets.

Finalment, coincidint amb la fira, diumenge se celebrarà la 3a Festa de la Sembra, amb activitats relacionades amb el pèsol de Llavaneres. Així, es podrà visitar una exposició d'eines i fotografies al Museu-Arxiu, mentre que al parc Alfaro s'ensenyarà a sembrar els pèsols. A més hi haurà tallers, dansa i la possibilitat de fer una visita guiada al poblat neolític dels Rocs de Sant Magí.

La Fira de Tardor

12 i 13 de novembre

www.ajllavaneres.cat



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Medi Ambient

Rescaten un exemplar jove de caiman al Besòs, a Santa Coloma

Santa Coloma de Gramenet
Medi ambient

Una segadora podria ser l’origen d’un foc forestal que crema a Vilanova de Meià

Vilanova de Meià
administracions

Multes de fins a 3.000 euros per incompliment de la nova ordenança de terrasses a Tarragona

TARRAGONA
salut

Salut preveu vacunar de la tos ferina a partir d’onze anys per l’augment de casos

barcelona
Urbanisme

La Paeria completa la renaturalització de l’entorn de la Seu Vella

Lleida

Liciten el sistema de guiatge de dos aparcaments de la ciutat

girona

Acord per la continuïtat de la concessió de l’activitat de l’estació de la Vall de Núria

QUERALBS

SOS Costa Brava lamenta que no s'actuï contra els ‘delinqüents nàutics’

palafrugell
Societat

Mala maror a la DO Terra Alta

Gandesa