Societat

El Pla d'Urgell també reparteix aliment fresc

El Centre de Distribució d'Aliments del Pla d'Urgell va començar divendres a repartir aliments frescos entre els seus usuaris, que són famílies i persones sense recursos econòmics per poder-se assegurar una alimentació bàsica i saludable. Aquest equipament ubicat a l'antic escorxador de Mollerussa fa un any que va entrar en funcionament i que reparteix aliments en conserva o envasats i altres productes com els vinculats a la higiene corporal. Una vegada s'han resolt els convenis amb els supermercats que han de subministrar l'aliment fresc, així com també s'ha definit la logística dels treballadors i dels voluntaris, es comença a repartir aquest producte.

El president del Consell Comarcal del Pla d'Urgell, Josep Maria Huguet, va destacar que un centre d'aquestes característiques, amb distribució d'aliment fresc, és “únic” a Catalunya a nivell comarcal. Així mateix, va assenyalar que ara confien que el govern els ajudi a finançar els costos de personal. Huguet va explicar que hi ha tres supermercats que participen aportant producte fresc envasat i que s'està en espera que se n'hi sumin més. Així mateix, els voluntaris del centre aniran dues vegades a la setmana al Banc dels Aliments de Lleida per proveir-se també d'aliment fresc.

Huguet va dir que, del centre, se'n beneficien unes 1.560 persones, de les quals un 50% són de Mollerussa i la resta dels pobles de la comarca. L'alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, va explicar que després de donar el tret de sortida al centre, ara fa un any, ja es va assenyalar que s'anirien incorporant “de manera progressiva” nous serveis com els de la distribució d'aliment fresc. Així, va recalcar que per fer-ho possible, no només calia tenir en compte el tema de les instal·lacions de conservació sinó també poder garantir el subministrament o la logística de voluntaris i treballadors. En aquest sentit, va fer una crida a tothom que vulgui aportar el seu granet de sorra al centre donant aliment fresc o en conserva, per “intentar minimitzar l'impacte de la pobresa i la manca d'aliment en aquella realitat estancada que suposa un nínxol de població que necessita aquests serveis”. Ara falta que entri en funcionament la sala annexa, un espai que es vol destinar, principalment a la formació dels usuaris sobre com ho han de fer per cuinar els aliments.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia