Societat

universitats

protesta

Els estudiants es mobilitzen per exigir la rebaixa dels preus universitàris

Uns 2.000 universitaris es manifesten pels carrers del centre de Barcelona sota el lema ‘Caminem cap a la universitat gratuïta'

Demanen equiparar les matrícules de grau i màster i reduir un 30% les taxes

Uns 2.000 estudiants (segons l'Ajuntament de Barcelona) s'han manifestat aquest dijous al vespre pels carrers del centre de la capital catalana per pressionar el govern perquè equipari els preus de grau i màster i rebaixi un 30% les taxes universitàries.

La marxa ha arrencat passats dos quarts de sis de la plaça Universitat i ha transcorregut sense incidents fins a la plaça de Sant Jaume, on ha finalitzat. La mobilització convocada amb motiu del Dia Internacional de l'Estudiant ha estat encapçalada per una pancarta amb el lema Caminem cap a la universitat gratuïta.

La mobilització ha estat organitzada per l'Associació d'Estudiants Progressistes (AEP), l'Associació de Joves Estudiants de Catalunya (AJEC), el Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (SEPC), el Consell de l'Estudiantat de les Universitats Catalanes (CEUCAT) i el Consell Nacional de la Joventut de Catalunya (CNJC), així com diverses assemblees de facultats.

La jornada, que és una mostra de la voluntat dels estudiants d'avançar cap a una universitat gratuïta, ha comptat amb una cinquantena d'actes a tot Catalunya. Al migdia s'ha fet aturades a les facultats per a la lectura de manifestos –a l'Autònoma de Barcelona, l'equip de govern dóna suport a la mesura–.

Un centenar d'estudiants de la Universitat de Girona (UdG) s'ha manifestat aquest dijous pels carrers de la ciutat per exigir la rebaixa dels preus universitaris.

Els participants en la protesta ha sortit des del campus del Barri Vell i s'han dirigit al de Montilivi, amb una aturada a la seu de la Generalitat on han llegit un manifest.

Els estudiants han reclamat que s'apliqui el compromís al qual va arribar el consell de rectors d'universitats públiques de Catalunya, que es va posicionar a favor de la gratuïtat total.

El portaveu del Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (SEPC), Pau Turró, ha criticat que l'actual sistema deixa fora molta gent que no pot pagar la matrícula. Segons ell, el que cal fer és exigir a la Generalitat que rebaixi el preu de graus i màsters ja que “exclou moltes classes populars que no s'ho poden pagar”. Turró ha agraït el suport de l'actual president de l'Associació Catalana d'Universitats Públiques i actual rector de la UdG, Sergi Bonet, que s'ha manifestat en repetides ocasions a favor de la gratuïtat total de les matrícules.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia