Societat

Els kurds amagats al camió de Mango van pagar fins a 9.000 dòlars

Els deu immigrants kurds que van arribar a Lliçà de Munt (Vallès Oriental) amagats en un camió procedent de Turquia havien pagat entre 5.000 i 9.000 dòlars pel viatge, segons han explicat fonts properes a la investigació a l'agència ACN. Els sis adults i quatre menors van declarar ahir que havien pagat perquè els portessin fins al Regne Unit, però van ser descoberts quan el camioner va acabar el trajecte a la planta que l'empresa Mango té a Lliçà de Munt. Els investigadors opinen que han estat víctimes d'una màfia, perquè van declarar que feia diversos dies que eren a dins del camió. El conductor va quedar lliure.

Acompanyats de professionals de Creu Roja, d'aquí a una setmana iniciaran les gestions per sol·licitar l'asil. “Estan una mica atordits, però estan bé”, va explicar ahir el responsable del programa de refugiats i immigrants de Creu Roja, Òscar Barbero. En tot moment són acompanyats pels psicòlegs i professionals de l'entitat. La intenció és explicar-los com és el procés de petició d'asil perquè puguin decidir el seu futur.

Els menors, que tenen entre 15 i 17 anys, són en centres de la direcció general d'Atenció a la Infància i l'Adolescència (DGAIA), que n'ha assumit la tutela.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia