Societat

societat

Més de 10.500 nens reivindiquen el dret al joc i a la participació

Fundesplai i la seva federació de centres d'esplai han mobilitzat entre divendres i diumenge més de 10.500 infants per reivindicar el dret al lleure, a la participació i a la igualtat d'oportunitats. Amb motiu de la celebració ahir del Dia Internacional dels Drets dels Infants, els nens i els monitors de 30 esplais i 45 escoles han fet actes, tallers i celebracions per demanar respecte a un dels drets més elementals de la infància, el dret al joc, que en l'actual context de crisi esdevé un gran repte per a tothom. Fundesplai recorda que un 31,7% dels menors viuen avui en dia al nostre país per sota del llindar de la pobresa i demana que es prengui partit per la infància amb una campanya oberta de captació de fons.

Les 45 escoles van ballar divendres al migdia simultàniament el lib dub de la cançó L'Escola que volem, i els 30 esplais han realitzat diferents actes durant el cap de setmana com tallar carrers per fer jocs i gaudir d'actuacions d'animadors i així recuperar espais per al lleure.

Fundesplai va atorgar l'any passat 16.000 ajuts i beques perquè els infants amb més necessitats socials puguin accedir al menjador, les colònies, activitats de lleure i el reforç escolar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia