Societat

sanitat

Es recupera la gratuïtat dels 3 primers mesos al sociosanitari

Afers Socials reverteix el mes vinent el copagament a partir del dia 31 que es va establir amb les retallades fa tres anys

L'estada d'un pacient en un centre sociosanitari tornarà a ser gratuïta per a l'usuari durant els tres primers mesos. La consellera de Treball, Afers Socials i Famílies, Dolors Bassa, va anunciar ahir que es recupera a partir del mes que ve la situació que hi havia l'any 2012 i s'elimina el copagament del primer trimestre de l'estada. En l'època de les retallades, aquest període gratuït es va reduir a només un mes.

“Revertim les retallades i tornem a passar als 90 dies gratuïts quan fins ara només ho eren els primers 30 dies”, va indicar la consellera Bassa. I hi va afegir: “Centrem els nostres esforços a invertir en les persones”. Segons una nota de Treball, Afers Socials i Famílies, en la mesura s'invertiran 2,5 milions d'euros, de tal manera que es permetrà a l'usuari una mitjana d'estalvi d'un mínim de 930 euros i d'un màxim de 1.080.

L'any 2013 es va modificar el període de carència del copagament per a les persones ateses en centres sociosanitaris de llarga estada. La modificació va comportar que la persona usuària havia de pagar per la plaça a partir del dia 31 d'ingrés i d'acord amb la seva capacitat econòmica. Ara es recupera que aquest copagament no es faci a partir del dia 31 d'ingrés, sinó del 91.

Els sociosanitaris són espais assistencials dotats de l'estructura i del personal necessaris per atendre pacients amb necessitats sanitàries i socials de llarga estada que precisen atenció continuada per malalties o processos crònics. S'hi sol ingressar després d'estar en un hospital i no estar preparat per tornar al domicili. Hi ha 4.630 places en sociosanitaris amb finançament públic.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.