Societat

Societat

El discurs del president en la Festa de la Ratafia

La ratafia que no agrada al PSC

Per Roqueta, el discurs independentista de Puigdemont, confrare d'honor, va ser inadequat

Molta gent i i bona organització. Són valoracions sobre la 35a edició de la Festa de la Ratafia que van fer alguns regidors de Santa Coloma en el ple de dilluns. El regidor del PSC Manel Roqueta va elogiar la feina de la confraria i de l'edil de Participació, Carme Dilmé, en l'organització del sopar del divendres 11.

Tot i això, Roqueta va criticar en el ple que la festa inclogués el discurs independentista del president del govern, Carles Puigdemont, investit confrare d'honor. “No ens sembla el lloc adequat per llançar un missatge polític.”

En un discurs de quatre minuts i mig, Puigdemont va exposar que la ratafia hauria de ser “un licor nacional” i va recordar que [a Amer] va créixer “veient fer ratafia i parlant de ratafia”. L'exalcalde de Girona va exposar: “Amb paciència, diversitat i maridatge, farem el millor país del món.”

Puigdemont va dir que les herbes que creixeran i que es recolliran per a la ratafia del 2017 seran “les de la independència”. Roqueta lloa “la mostra d'oratòria” de Puigdemont, però discrepa que el 2017 sigui l'any de la independència. Per Roqueta, desobeir les lleis encara endarrerirà més l'organització d'un referèndum. “És el president de tots els catalans i a la sala hi havia gent que no hi estava a favor.”

La Confraria de la Ratafia va voler premiar la “tradició ratafiaire i de pastissers” de Puigdemont, explica el seu president, Joan Casalprim, que destaca que la festa és “una cosa oberta, transversal” i que “és bo que tothom hi pugui dir la seva”. El discurs de Puigdemont va ser respost amb crits d'“independència” de la gran majoria dels sis-cents comensals.

La confraria té 25 membres i mai ha emès “missatges polítics”. Dóna llibertat al premiat en el discurs. Abans van ser Josep Roca (El Celler de Can Roca), el personatge Marcel·lí Virgili, de Versió RAC1, i Xavier Codina (Ratafia Russet).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia