Societat

Festes i tradicions

Llavaneres es retroba amb la festa major d'hivern

La vila honorarà sant Andreu fins al 30 de novembre amb un programa que es presenta amb més activitats per revifar les festes

Una vela de circ acollirà els actes principals

Durant els darrers anys la festa major d'hivern de Llavaneres havia anat perdent força i s'havia anat fent més i més petita. Des de l'Ajuntament s'ha volgut revertir aquesta tendència i donar-hi un nou impuls per tal de revifar-la recuperant actes tradicionals o refermant noves propostes. En aquest sentit, el regidor de Cultura, Xavier Noms, destaca la recuperació dels balls de nit i la continuïtat del Llavatraka, el concurs de percussió que l'any passat es va estrenar amb la participació d'una vintena de colles.

A la vela

El punt de trobada d'aquesta festa major serà la vela de circ que s'ha instal·lat al parc de Ca l'Alfaro. La carpa, que protagonitza el cartell de la festa major, acollirà els actes principals, com ara la Nit Jove d'aquest mateix divendres amb Pachawa Sound i Tribu Tabú a l'escenari. El Llavatraka, que té per missió desvetllar la festa major, serà demà. Amb una primera part al matí amb dues cercaviles de les vint-i-quatre colles fins arribar al passeig de la Mare de Déu de Montserrat i una segona part a la tarda amb actuació a la carpa de circ. Cal dir que al matí, en finalitzar el recorregut es podrà degustar l'escudella solidària organitzada per a la Marató de TV3.

D'altra banda, dissabte es recuperarà el ball amb la Nit Revival que inclourà karaoke, actuacions de ball i música dels anys setanta, vuitanta i noranta. Una altra de les modificacions que s'han introduït en el programa pensant a fomentar la participació és el canvi de data de l'acte de lliurament de la rosa als Andreus i les Andrees, que se celebrarà diumenge un cop finalitzi la cercavila dels gegants de Llavaneres i d'onze colles més. La rua arrencarà a dos quarts de dotze del migdia del carrer dels Pintors Masriera per acabar a la plaça de la Vila. Les propostes per a la tarda de diumenge també són de caire familiar, amb un taller de circ i cinema.

Els actes més solemnes es faran la diada del patró, amb una eucaristia que inclourà els cants dels goigs i la veneració de la relíquia de sant Andreu. Aquell dimecres la mainada també podrà gaudir de la festa amb ludoteca, l'espectacle Zum, de la companyia la Tresca i la Verdesca, i xocolatada popular. Durant aquests dies no faltaran cites esportives ni tampoc amb la cultura. En aquest sentit s'ha de destacar l'exposició El pergamí de les Franqueses de la Baronia del Maresme al segle XV, que es podrà visitar a Can Caralt fins al 2 de desembre, quan es clourà amb una conferència d'Alexis Serrano, director de l'Arxiu Comarcal del Maresme, i Ferran Manau, del Museu Arxiu de Llavaneres.

La festa

Fins al 30 de novembre

www.ajllavaneres.cat



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia