Societat
Viure sense caixers
Treuen l'únic caixer que hi havia a Saldes
La zona en queda òrfena i el servei més proper ara és a Guardiola, a 20 quilòmetres
Saldes perd l'únic caixer automàtic que tenia fins ara. Banc Sabadell va retirar ahir el caixer, tal com ja havia comunicat prèviament a l'Ajuntament del municipi. El consistori ha intentat evitar que l'entitat bancària optés per la retirada, però “no n'hi ha hagut res a fer”, ha dit l'alcalde, Moisès Masanas. De fet, segons ha explicat el batlle, és una decisió que fa temps que el banc valorava. Per aquest motiu, el municipi va intentar que la gent utilitzés més el caixer, per tal de fer que l'oficina resultés rendible per a l'entitat bancària. Malauradament, però, “els esforços no han estat suficients”, ha lamentat Masanas.
La mesura presa per Banc Sabadell deixa la zona totalment òrfena de caixers, de manera que els habitants de Saldes, Gósol, Vallcebre, Tuixén la Vansa i Josa de Cadí passen a tenir el caixer més proper a Guardiola de Berguedà, a uns 20 quilòmetres aproximadament. Així doncs, la denuncia que fa el consistori saldenc es pot extrapolar a la resta de municipis que rodegen el municipi i que veuen que l'acció gairebé quotidiana de treure diners del banc és cada vegada més inaccessible per a ells.
A més, en aquest sentit, el consistori remarca que Saldes i els indrets del seu voltant són “una zona molt turística”, de manera que “és de vital importància disposar d'un caixer automàtic”, no només per als habitants de la zona, sinó també per satisfer les necessitats de turistes i comerciants.
A la recerca d'una altra entitat
L''Ajuntament de Saldes considera que la retirada del caixer automàtic pot suposar pèrdues importants en els negocis del municipi. “La gent més preocupada són els empresaris de la zona, perquè són els que ho patiran més”, ha reconegut Masanas.
Per això, l'Ajuntament ja treballa per posar-hi remei. En concret, ha començat a negociar amb entitats bancàries que estiguin disposades a reobrir el servei. Malgrat tot, segons diu l'alcalde, el fet que la inversió sigui difícilment rendible converteix la recerca en “una tasca molt complicada, perquè es tracta d'una obra social”.