Societat

La mobilització pel Gran Recapte s'inicia a bon ritme

El Banc dels Aliments demana que es donin productes amb un alt valor nutritiu i proteic

La recaptació de queviures s'intensifica durant la tarda

Es preveu que avui sigui el dia més actiu

El Banc dels Aliments va iniciar ahir el Gran Recapte amb una posada en marxa molt satisfactòria. Després d'un matí amb poca activitat, la recollida d'aliments es va intensificar durant la tarda, i es calcula que durant tot el dia d'avui s'incrementi la quantitat de productes recol·lectats. L'objectiu és aconseguir entre divendres i avui la mateixa quantitat d'aliments que l'any passat.

Per assolir aquest propòsit s'han instal·lat fins a 2.500 punts de recollida repartits per diferents supermercats de tot Catalunya. Per fer front a aquesta jornada del Gran Recapte es disposa de l'ajuda de més de 26.000 voluntaris, que s'organitzen per torns per cobrir els horaris. Ahir la presència de voluntaris jubilats va ser més elevada en ser dia laborable, mentre que el voluntariat d'avui s'espera que també estigui format per gent jove i treballadors.

El president del Banc dels Aliments, Eduard Arruga, va donar ahir el tret de sortida al Mercat de les Corts de Barcelona i va explicar que l'objectiu és omplir els magatzems que actualment estan buits, a més d'oferir una alimentació “suficient en quantitat, segura en qualitat i saludable en composició” a totes les persones necessitades. També va recordar que aquest recapte representa un 20% del que recull el Banc dels Aliments durant l'any.

La coordinadora dels voluntaris al mercat de les Corts, Montserrat Miró, va assegurar que “sent una satisfacció molt gran en veure com la gent col·labora amb les persones que ho passen malament”.

Els aliments que es recullin seran repartits a partir de dilluns a totes les famílies necessitades. Aquest any s'ha remarcat la importància que els aliments disposin d'un alt contingut nutritiu.

LA FRASE

El Gran Recapte és un despertador de consciències per veure que hi ha persones necessitades
Eduard Arruga
president del banc dels aliments


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.