Societat

Sis-centes dones ateses a Lleida per violència masclista

Actes a Lleida i Tàrrega en el Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència envers les Dones

Quatre dones policia –una agent de la Guàrdia Urbana, una dels Mossos d'Esquadra, una de la policia espanyola i una de la Guàrdia Civil–es van unir ahir per conduir a Lleida l'acte commemoratiu del Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència envers les Dones. El manifest unitari també va ser llegit per una dona, la professora de l'escola bressol de Cappont Àngels Rossell.

En el manifest es lamentava una sentència del Tribunal Constitucional que ha anul·lat alguns articles per promoure la igualtat al món laboral que recollia la llei d'igualtat catalana.

Els representants institucionals van recordar que tot i que a Lleida enguany no s'ha hagut de lamentar cap mort, a Catalunya cinc dones han estat assassinades per la violència masclista, 39 en total a l'Estat. La consellera de Treball, Afers Socials i Famílies, Dolors Bassa, va destacar que els serveis socials de la Generalitat reben 35 denúncies diàries de dones i que el servei d'intervenció atén 4.000 dones a Catalunya per violència masclista, de les quals 600 a Lleida. L'alcalde de Lleida, Àngel Ros, va dir que cal aconseguir la violència zero i que per assolir-ho cal començar per l'educació i la formació en igualtat. En aquest sentit, va explicar que a Lleida 1.400 joves han passat enguany pels tallers d'igualtat, en els quals es transmet el rebuig de la violència masclista. A Lleida, hi ha 21 dones maltractades acollides en habitatges i 29 han persones han estat ateses per haver patit violència. La subdelegada del govern espanyol a Lleida, Inma Manso, va posar en relleu que enguany a l'Estat espanyol han quedat orfes 25 nens a causa de la violència masclista.

D'altra banda, el grup feminista de Ponent va repartir un comunicat en què es demana la dimissió de l'assessor del Consell Municipal de Patrimoni, Mariano Gomà, per una piulada en què “mostra el menyspreu contra les dones des d'un posicionament masclista i classista”. La piulada en qüestió, del 10 de setembre de 2016, responia a la diputada de la CUP, Anna Gabriel, que cridava a la mobilització permanent per aconseguir la independència de Catalunya. Gomà responia: “Que frustrada que viu aquesta pobra dona. Ben posicionada al món seria guapa i atractiva. Llàstima.”

A Tàrrega un centenar de persones es van concentrar a la plaça Major per escoltar la lectura del manifest, a càrrec de la regidora d'Igualtat, Núria Franquesa. Fa tres anys que la ciutat ha intensificat la lluita contra la violència masclista amb la campanya Digues prou, no estàs sola. L'Ajuntament també ha distribuït cartells per difondre el telèfon 900 90 01 20 d'atenció a les víctimes de violència de gènere en un centenar d'establiments de restauració i en diferents espais públics de la ciutat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

infraestructures

Acaba la primera fase de reforma del parc de l’Espanya Industrial a Sants-Montjuïc

Barcelona
successos

Atesos 12 veïns d’un bloc de pisos de Lleida per un incendi als comptadors de l’edifici

Lleida
societat

Un dron controla les emissions contaminants i abocaments al Port de Barcelona

Barcelona

El Mercat d’Olot acull més de 20 tallers per a infants i joves

olot

Denuncien actes vandàlics a les instal·lacions de la piscina municipal

quart
mobilitat

Acreditats 11.000 vehicles per moure’s durant la Copa Amèrica

Barcelona
URBANISME

Concurs de projectes per al Pla de Millora Urbana de la Mariola

Lleida

Les platges de Calella i Llafranc tenen una concentració de microplàstics per sota de la costa catalana

PALAFRUGELL
salut

Manresa serà seu del Circuit de caminades de marxa nòrdica per a tothom

Manresa