Societat

Grup de treball per crear el bo social energètic

El govern de la Generalitat va aprovar ahir, durant el Consell Executiu, posar en marxa un grup de treball per elaborar una proposta de bo social energètic que permeti lluitar contra la pobresa energètica. Aquest bo s'hauria de consensuar amb diverses entitats per poder-lo presentar al govern de l'Estat, que és qui té les competències en matèria tarifària sobre energia.

El grup se centrarà a configurar un marc legal que abordi la pobresa energètica i que estableixi mecanismes de protecció per a persones vulnerables, a més de clarificar el sistema de finançament dels operadors, va informar la conselleria d'Empresa i Coneixement en un comunicat. Aquesta iniciativa tindrà dos representants del departament que encapçala el conseller Jordi Baiget, dos de la conselleria de Treball, Afers Socials i Famílies, dos de les entitats de la taula d'emergència a l'àmbit de l'habitatge i la pobresa energètica, dos de la Taula del Tercer Sector, un de l'Associació Catalana de Municipis (ACM), un altre de la Federació de Municipis de Catalunya (FMC) i, finalment, un darrer del Col·legi Oficial de Treball Social de Catalunya.

Paral·lelament, un segon grup format per 17 persones elaborarà un document que fixarà l'estratègia de prevenció, detecció i abordatge integral de la pobresa energètica.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia