Societat

El pessebre de Corbera estrena il·luminació

El pessebre vivent iniciarà nova temporada dissabte i espera rebre prop de 25.000 visitants en les seves 49 representacions, fins al 15 de gener del 2017

Cada any dóna el tret de sortida del Nadal. El pessebre vivent de Corbera de Llobregat, el més matiner de Catalunya, arrenca dissabte la nova temporada nadalenca. En el seu procés de millora contínua, l'associació Amics de Corbera, entitat que s'encarrega de l'organització des del 1962, estrena il·luminació i millora la teatralització de les seves representacions. La 55a temporada s'allargarà fins al diumenge 15 de gener del 2017. En total, es faran 49 representacions a la penya del Corb i es preveu l'assistència de prop de 25.000 visitants.

Enguany, com a novetat, el pessebre vivent té una nova direcció de les representacions, a càrrec de dues persones del món del teatre, per optimitzar els diferents quadres escènics. Això implica un increment de la teatralització i la dinamització de cada quadre, que anirà en benefici global de l'obra i dels espectadors. D'altra banda, també s'estrena la il·luminació de diferents quadres escènics, cosa que permetrà generar nous efectes lumínics i de colors en diferents espais del recinte.

En el pessebre hi tornaran a participar, un any més, més de 250 voluntaris (200 dels quals són actuants), la majoria dels quals són veïns i veïnes de la localitat que participen en l'esdeveniment i es converteixen en figures protagonistes del pessebre. Les representacions es faran en un circuit de 700 metres dins d'un entorn de més de 14.000 metres quadrats, en el qual s'interpretaran 15 escenes, com ara l'anunciació, l'anunci de l'àngel als pastors, el naixement a la cova, la vida familiar a Natzaret, escenes d'oficis artesanals catalans o la típica tradició de fer cagar el tió. Aquest any els visitants tindran com a fita localitzar el caganer, que s'amagarà entre els boscos del recinte.

Representacions

Dies: 3, 4, 5-8, 10, 11, 17, 18, 24-26 de desembre i 1, 5-8, 14 i 15 de gener

Postals nadalenques arreu

Des del 8 de desembre fins al 15 de gener del 2017, els pessebres vivents tornaran a ser una postal nadalenca a Catalunya. L'Associació Coordinadora de Pessebres Vivents de Catalunya (ACPVC), entitat formada per 43 agrupacions locals vinculades a la tradició cultural i tradicional catalana, ha programat representacions vives del naixement de Jesús per tot el territori català. Les primeres actuacions tindran lloc el 8 i el 9 de desembre a la població de Santa Pau, a les 19 h, i a Prullans de la Cerdanya, fins al 10 de desembre de 18 h a 20 h. La coordinadora commemora enguany el 25è aniversari. L'any 1983 Francesc Parcerisas va impulsar una primera reunió al poble de Fals (Bages), en què va aplegar un grup de persones vinculades a diferents pessebres vivents. No va ser fins al març del 1991 que, en una trobada a Santa Maria de Miralles (Igualada), es va plantejar la conveniència de crear una associació que aplegués totes les entitats que tinguessin els pessebres vivents com a principal línia d'actuació. D'altra banda, l'ACPVC estrena una app on s'ha recopilat la informació i la fitxa de tots els pessebres que formen part de l'associació, de manera que es pugui consultar en tot moment el tipus de pessebre vivent que s'està visitant, amb les seves característiques i l'entorn natural.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

MEDI AMBIENT

Els barris més verds beneficien la funció pulmonar dels infants, segons un estudi

Barcelona
societat

Posen balises dissuasives de fauna salvatge en dues carreteres

nAVATA/ALP
educació

Només un 25% de docents té el C2 de català, nivell que el govern vol exigir als nous professors

barcelona
societat

Mor Joan Esteve Danés, ‘el Pillo’ de Roses

medi ambient

Talen 600 pins per reduir el risc d’incendi i evitar plagues

les preses
INFRAESTRUCTURES

Comencen les obres per millorar l’eficiència hidràulica del canal d’Urgell

Castellserà
medi ambient

Barcelona vol aplicar l’urbanisme climàtic en espais “oblidats” de la ciutat

Barcelona
societat

Caldes de Malavella presenta el cartell de la Festa Major

caldes de malavella
Societat

Mor Alfredo Miranda, gerent de diversos concessionaris del Grup Forné