Societat

Consum ha posat 57 sancions a les energètiques

Baiget garanteix al Parlament que s'aplica “fil per randa” la llei 24/2015

La qüestió de la pobresa energètica va arribar ahir a la sessió de control al Parlament i el titular d'Empresa i Coneixement, Jordi Baiget, va aprofitar per refermar que el govern té la intenció d'aplicar “fil per randa” el que estipula la llei 24/2015 i va actualitzar, en aquest context, el n ombre de sancions imposades a les companyies per talls indeguts. L'Agència Catalana de Consum (ACA) ha interposat 57 sancions a companyies energètiques per talls de subministrament irregulars , és a dir, sense avisar els serveis socials. Fins dimecres passat, se n'havien comunicat 25.

Baiget també va confirmar que Consum començarà a fer “inspeccions d'ofici” , sense aclarir quan, per comprovar que les subministradores actuen d'acord amb la normativa. Aquesta és una de les reivindicacions que fa temps que fan les entitats socials i l'Aliança contra la Pobresa Energètica. Pel que fa als convenis, va insistir que “el govern continuarà treballant per formalitzar-ne” amb les elèctriques i gasístiques tal com s'ha fet amb les d'aigua.

Va ser el diputat del PSC Jordi Terrades qui en el ple va demanar més contundència al govern en la lluita contra la pobresa energètica. “Complim la llei punt per punt. No som complaents”, li va respondre Baiget.

El conseller d'Empresa va recordar que els pressupostos inclouen deu milions d'euros per al 2017 que es destinaran a pagar factures de llum i de gas de famílies sense recursos a través dels ser veis socials dels ajuntaments.

Crida a la responsabilitat de les empreses

També el president, Carles Puigdemont, va haver de respondre sobre pobresa energètica en una interpel·lació del líder de Catalunya Sí que es Pot (CSQP), Lluís Rabell, en la sessió de control al Parlament. Puigdemont va aprofitar per fer una crida a les companyies subministradores de llum i gas perquè posin “el més just i decent” per evitar casos com la mort de la Rosa, la dona de 81 anys de Reus (Baix Camp). Va admetre, però, que no tenen eines per la via legal per obligar-les a assumir la seva responsabilitat social. Rabell va acusar les elèctriques d'esquivar les seves responsabilitats cap a les persones més vulnerables i d'actuar sovint amb falta de sensibilitat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.