Societat

soceitat

Les persones amb discapacitat reivindiquen viure en igualtat

Com cada 3 novembre persones amb discapacitat i les seves famílies van sortir ahir al carrer per defensar els seus drets. La presidenta de Dincat –aplega tres-centes entitats socials que acompanyen persones amb discapacitat intel·lectual– va insistir a recordar en un acte davant del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, a Barcelona, que “des de fa sis anys no hi ha accés per al món del treball per a les persones amb discapacitat intel·lectual, hi ha greus dificultats per entrar als serveis d'atenció diürna, i el model educatiu no s'aplica per falta de recursos”.

Precisament les queixes es van recollir en el manifest Junts defensem els drets, que van entregar al secretari d'Afers Socials i Famílies, Cesc Iglesies. El manifest demana una atenció adequada, un model educatiu inclusiu, un accés real als serveis d'atenció a les persones i igualtat d'oportunitats. Iglesies va recordar que el govern treballa en una llei catalana d'autonomia personal que es presentarà el primer trimestre de l'any vinent i tindrà en compte “els drets a l'assistència i a un suport real a les famílies”.

També ECOM, que aplega unes 150 entitats de persones amb discapacitat física, va denunciar “la falta de voluntat política per garantir els drets de les persones amb discapacitat física”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia